Home Huis en Tuin Hoe kunt u uw energierekening verlagen: De top 5 tips die u zullen helpen besparen

Hoe kunt u uw energierekening verlagen: De top 5 tips die u zullen helpen besparen

Hoe kunt u uw energierekening verlagen: De top 5 tips die u zullen helpen besparen

Wist u dat de gemiddelde energierekening thuis in de zomer en herfst bijna dubbel zo hoog is als in de winter? De stijging van het warmte- en koelverbruik is eerder te wijten aan het weer dan aan uw gewoonten, maar dat betekent niet dat er geen manieren zijn om op uw energieverbruik te besparen. Als u dit leest, gaan we ervan uit dat u geïnteresseerd bent in het verlagen van uw elektriciteits- of gasrekening. Uitstekend! Energiekosten kunnen beangstigend zijn. Als een verantwoordelijke volwassene (of kind) betekent dit dat u uw opties moet onderzoeken en keuzes moet maken die in uw belang zijn. Gelukkig is het verminderen van het energieverbruik thuis eenvoudig met een beetje planning en vooruitziendheid. Hier zijn 5 tips over hoe u uw energierekeningen kunt verlagen.

Vervang je gloeilampen.

De gemiddelde gloeilamp produceert ongeveer 19 kilowattuur aan energie per jaar. Dat is ongeveer 78 dollar aan energiekosten voor een enkele gloeilamp. Door over te schakelen op een energiezuinige gloeilamp daalt uw energieverbruik tot ongeveer 1 kilowattuur per jaar. Dat is een verschil van $77 per jaar per gloeilamp. U kunt zelfs nog meer besparen als u veel gloeilampen in uw huis hebt. De besparingen lopen in de loop van de tijd echt op. U kunt overwegen uw gloeilampen te upgraden als u dat al een tijdje niet hebt gedaan. Veel mensen schakelen over op LED-lampen, die een aantal voordelen hebben, zoals kostenbesparing op lange termijn, geen opwarmtijd en meestal een zeer laag stroomverbruik. Ze kunnen echter vrij duur zijn in aanschaf. Als u van plan bent over te schakelen, kunt u dit het beste doen als onderdeel van een gepland renovatieproject, wanneer u kunt profiteren van aannemerskortingen.

Installeer een programmeerbare thermostaat.

Een programmeerbare thermostaat is een geweldige manier om uw energieverbruik te verminderen. Hiermee kunt u de temperatuur in uw huis instellen op basis van uw schema, in plaats van de temperatuur de hele dag en nacht hetzelfde te houden. Programmeerbare thermostaten kunnen gemiddeld tot 10% op uw energierekening besparen. Dat is een aanzienlijk bedrag, vooral als u bedenkt dat programmeerbare thermostaten relatief goedkoop zijn in aanschaf. Er zijn een paar opties beschikbaar als het gaat om programmeerbare thermostaten. Sommige zijn verbonden met het internet, terwijl andere gewoon digitale instellingen hebben. Bij de aanschaf van een thermostaat moet u rekening houden met uw behoeften, zodat u er zeker van bent dat u het meeste uit uw aankoop haalt.

Zet apparatuur die u niet gebruikt uit.

Ook al zijn apparaten energiezuinig, ze verbruiken nog steeds energie. Als u een apparaat niet gebruikt, zet het dan uit. Zo eenvoudig is het. We weten dat het gek klinkt, maar u zou verbaasd zijn hoeveel mensen vergeten dingen uit te zetten. Zelfs als het apparaat uit staat, stroomt er nog steeds energie. Dit is een belangrijk gegeven om in gedachten te houden als u een huisbeveiligingssysteem hebt dat apparaten in- of uitschakelt. U wilt geen vals alarm omdat een apparaat is blijven aanstaan. Als u een apparaat niet gebruikt, haal het dan uit het stopcontact. Veel apparaten blijven energie verbruiken, zelfs als ze zijn uitgeschakeld. Dit geldt vooral voor computers, printers en andere apparaten die wel zijn aangesloten, maar niet worden gebruikt.

Voeg wat isolatie toe: Muren en plafonds.

Het installeren van isolatie in uw muren en plafond is een geweldige manier om uw energieverbruik te verminderen. De meeste isolatie is gemaakt van synthetische vezels die lucht vasthouden en de hoeveelheid energie die wordt gebruikt voor verwarming en koeling met wel 50% kunnen verminderen. U kunt nog meer energie besparen door ook aan de buitenkant van uw huis isolatie aan te brengen. Waarmtend (isolatie) is de beste optie voor de muren en het plafond in uw huis omdat het de meest betaalbare en effectieve optie is. Een paar dingen om in gedachten te houden bij het installeren van isolatie in uw muren en plafond zijn: – U hoeft niet het hele huis te doen – begin met de gebieden die het meest worden gebruikt. – Zorg ervoor dat de isolatie op minstens 60 centimeter van de vloer wordt aangebracht. – U kunt een soort kunstmatige isolatie aanbrengen – goedkoop én goed – als u niet de ruimte hebt om echte isolatie aan te brengen.

Voeg wat isolatie toe: Ramen

We hebben het beste voor het laatst bewaard. Door uw ramen te isoleren kunt u de hoeveelheid warmte die door uw ramen naar binnen komt met wel 75% verminderen. Dit is een aanzienlijke besparing op uw energierekening. Als uw ramen niet erg geïsoleerd zijn, kunt u overwegen een dun laagje isolatie aan de binnenkant van uw ramen aan te brengen. Dit kan worden gedaan met speciale stickers die aan de binnenkant van het raam worden geplakt. Overweeg dit te doen voor elk raam in uw huis, behalve voor de ramen die naar de evenaar gericht zijn, tenzij u het erg warm wilt krijgen. Zelfs als u in een kouder klimaat woont, moet u toch overwegen om uw ramen te isoleren, omdat dit helpt om uw huis ook in de zomer koel te houden. Houd in gedachten dat als u wilt om isolatie toe te voegen aan uw ramen, zal het een aanzienlijke hoeveelheid werk, en je moet een vergunning voor het werk te krijgen. De beloning, echter, zal lagere energierekeningen voor de komende jaren te zijn.

Conclusie.

De vijf tips die we in dit bericht hebben beschreven, kunnen u helpen uw energierekeningen te verlagen en het hele jaar door kosten te besparen. U kunt beginnen met het vervangen van uw gloeilampen door energiezuinige lampen. Installeer vervolgens een programmeerbare thermostaat, schakel apparaten uit die u niet gebruikt, breng isolatie aan op de muren, het plafond en de ramen, en breng ten slotte isolatie aan op de ramen.