Home Dieren Waarom u uw huisdier mee zou moeten nemen op vakantie

Waarom u uw huisdier mee zou moeten nemen op vakantie

Waarom u uw huisdier mee zou moeten nemen op vakantie

Als huisdier-vriendelijke hotels en appartementen blijven opduiken in het hele land, zijn meer en meer mensen ervoor kiezen om hun harige vrienden mee te nemen op vakantie. En dat is niet alleen een een-weekend ding. Met de meeste huisdier-vriendelijke hotels bieden verlengd verblijf, evenals aanbiedingen die specifiek tegemoet te komen aan reizigers met huisdieren in het achterhoofd, is het makkelijker dan ooit om elke week van uw zomervakantie door te brengen met Fido. We weten dat reizen met huisdieren een aantal zorgen kan oproepen; u wilt immers niet dat uw beste vriend onnodige stress ondervindt of risico loopt wanneer u het huis uit bent. Maar door de juiste spullen in te pakken en van tevoren te plannen, kunt u er zeker van zijn dat het meenemen van uw huisdier op geen enkele manier stressvol of problematisch zal zijn. Wat is er immers beter dan uw hele zomervakantie door te brengen met uw trouwe viervoeter?

Verminder de stress van het reizen met uw huisdier

Hoeveel we ook van onze huisdieren houden, samen met hen reizen kan een stressvolle tijd zijn. Terwijl u gewend raakt aan een nieuwe omgeving, onbekende vervoersmiddelen gebruikt en misschien zelfs een andere taal spreekt dan de uwe, zal uw huisdier waarschijnlijk een soortgelijk gevoel van angst en verwarring ervaren. Door een paar voorzorgsmaatregelen te nemen, kunt u de kans verkleinen dat de stress van uw huisdier een probleem wordt tijdens uw reis. Houd het dieet van uw huisdier consequent, geef hem veel beweging voor uw reis en laat hem zo veel mogelijk wennen aan de geluiden en geuren van uw reis. U kunt ook overwegen om een Thundershirt of een ander angstremmend product te gebruiken.

Kies een huisdiervriendelijk hotel dat bij u beiden past.

Afhankelijk van waar je reist, kun je wel of niet een eindeloze reeks huisdiervriendelijke hotels vinden. Zwitserland, bijvoorbeeld, wordt over het algemeen beschouwd als zeer huisdiervriendelijk, met een groot aantal hotels en andere accommodaties die huisdieren toelaten op het terrein of zelfs gratis. Andere bestemmingen zijn echter veel restrictiever als het gaat om het toelaten van huisdieren, en zullen u aanzienlijke extra kosten in rekening brengen om ervoor te zorgen dat uw huisdier goed wordt verzorgd tijdens uw verblijf. U kunt websites als TripAdvisor of Booking.com gebruiken om huisdiervriendelijke hotels in de buurt van uw bestemming te vinden. Websites als TripAdvisor hebben een speciale sectie gewijd aan huisdiervriendelijke hotels, en kunnen u helpen de perfecte plek om te verblijven te vinden.

Plan vooruit voor het comfort en de veiligheid van uw huisdier.

Als u met uw huisdier vliegt, moet u ervoor zorgen dat de reismand groot genoeg is voor uw huisdier zodat hij comfortabel bij u in de cabine kan zitten. Uw luchtvaartmaatschappij kan specifieke eisen stellen aan de grootte van de reismand voor uw huisdier, en u moet ervoor zorgen dat u daaraan voldoet. Vliegen kan stressvol zijn voor honden en katten, dus zorg ervoor dat uw huisdier zo veel mogelijk gewend is aan het vervoer in het reismandje voordat u vertrekt. Je kunt ook overwegen om je huisdier een licht kalmerend of angstremmend middel te geven; je wilt tenslotte niet dat Fido blaft en door de cabine rent terwijl jij probeert te slapen.

Een paar benodigdheden voor onderweg.

Afhankelijk van waar u naartoe gaat en hoe lang u onderweg bent, moet u ervoor zorgen dat u voldoende benodigdheden bij de hand hebt voor zowel u als uw huisdier. Voor u, kunt u overwegen om een paar dingen in te pakken om ervoor te zorgen dat u gezond en goed gehydrateerd blijft. U kunt ook een EHBO-doos meenemen om eventuele insectenbeten of andere kleine verwondingen te behandelen. Voor uw huisdier moet u zorgen dat u voldoende eten en water bij de hand hebt, en ook kattenbakvulling voor uw huisdier als hij de kattenbak van de hotelkamer gebruikt. U kunt overwegen om uw huisdier een reisbedje aan te schaffen, zodat het comfortabel blijft tijdens de reis.

Belangrijke papieren en documenten

Als uw huisdier een internationale reis maakt, wilt u er zeker van zijn dat u alle benodigde papieren en documenten hebt om hem over de grens te vervoeren. Het is een goed idee om met de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt of uw reisbureau te overleggen wat u nodig hebt. Je moet er ook voor zorgen dat je huisdier een gezondheidscertificaat heeft, met de laatste vaccinaties, en een gezondheidsdossier. Je kunt ook overwegen om je huisdier te laten chippen, want dat kan je helpen om het thuis te krijgen in het onfortuinlijke geval dat het ontsnapt of gestolen wordt.

Comfortartikelen voor uw huisdier

Afhankelijk van waar u naartoe gaat en wat voor weer het is, wilt u misschien wat comfort voor uw huisdier inpakken. Als u bijvoorbeeld naar een warm klimaat reist, wilt u misschien een koelmatje voor uw huisdier inpakken. Als u naar een koud klimaat reist, kunt u een verwarmingskussen of een zacht, warm bed voor uw huisdier meenemen om zich tijdens de reis in te nestelen. Voor lange reizen kunt u ook een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking voor uw huisdier meenemen, evenals een paar speeltjes en traktaties om uw huisdier rustig te houden tijdens de reis.

Conclusie.

Uw huisdier meenemen op vakantie is een geweldig idee, ongeacht waar u naartoe gaat of hoe lang u op reis gaat. Zorg ervoor dat u uw huisdier op de reis voorbereidt, dat hij zich tijdens de reis op zijn gemak voelt en dat u een huisdiervriendelijk hotel vindt dat zowel tegemoetkomend als ontspannend is. Vanaf daar, alles wat je hoeft te doen is ontspannen en genieten van uw tijd weg met uw huisdier. Met een paar voorbereidingen, kunt u er zeker van zijn dat het meenemen van uw huisdier op vakantie een plezierige ervaring zal zijn voor zowel u als uw beste vriend. Van luieren op het strand tot het verkennen van nieuwe steden, vakanties zijn nog leuker als uw trouwe viervoeter er ook bij is.