Home Home 14 dingen die je vroeger als kind deed en nu echt niet meer kunnen

14 dingen die je vroeger als kind deed en nu echt niet meer kunnen

5. Cartoons Kijken op Zaterdagochtend: Herinner je je de dagen dat je urenlang in pyjama voor de tv zat, genietend van je favoriete cartoons? Als volwassene voelt het misschien ongepast om zo lang cartoons te kijken zonder je zorgen te maken over andere verplichtingen.

6. Geloof in Fantasie: Of het nu ging om de Kerstman, de Tandenfee, of magische wezens, als kind geloofden we onschuldig in het onmogelijke. Als volwassenen is het vaak moeilijker om onze verbeelding zo vrij te laten vliegen.

7. Aan de Deur Bellen en Wegrennen: Dit is een ondeugend kinderspel dat we nu zeker niet meer zouden durven.

8. Geen Filter bij het Spreken: Kinderen zeggen vaak wat ze denken zonder rekening te houden met de mogelijke gevolgen. Dit niveau van directheid kan als volwassene ongemakkelijk zijn.

9. Voedsel Weigeren: Als kind konden we zonder aarzeling bepaalde voedingsmiddelen weigeren. Maar als volwassene moeten we vaak compromissen sluiten en zijn we misschien minder kieskeurig.

10. Zich Verkleden Zonder Reden: Of het nu een superheld, prinses of astronaut was, we hielden ervan om ons te verkleden en te doen alsof. Als volwassenen zijn we vaak minder speels en meer zelfbewust.

11. Vechten met Broers en Zussen: Kleine ruzies en gevechten waren vroeger vrij normaal, maar als volwassenen hebben we geleerd om onze conflicten op een meer volwassen manier te hanteren.

12. Spelen met Speelgoed: De vreugde van het spelen met speelgoed en het creëren van je eigen fantasiewereld is iets dat we als volwassenen vaak missen.

13. Het Verzamelen van Nutteloze Dingen: Stenen, bladeren, stickers, speelkaarten – als kind verzamelde je ze misschien allemaal. Maar als volwassene is er minder ruimte voor dergelijke ‘waardeloze’ verzamelingen.

14. Zonder Schaamte Huilen: Kinderen uiten hun emoties vaak op een directe manier, inclusief huilen als ze overstuur zijn. Veel volwassenen hebben geleerd om hun emoties meer in te houden.

Hoewel we deze dingen misschien niet meer durven te doen, herinneren ze ons aan de vrijheid en onschuld van onze kindertijd. Het zijn waardevolle herinneringen die ons helpen onze eigen kinderen of de kinderen in ons leven beter te begrijpen. En soms, heel soms, is het misschien niet zo slecht om weer even kind te zijn, al is het maar voor een moment.

Bron: dingen van vroegerplay-sharp-fill