Home Recepten Kruidige linzensoep met kokosmelk

Kruidige linzensoep met kokosmelk

Deze kruidige linzensoep met kokosmelk is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Linzen zitten vol met eiwitten, vezels en mineralen en zijn dus een uitstekende bron van voedingsstoffen. Daarnaast zijn de groenten in deze soep ook nog eens heel gezond. Zo zorgen de wortelen voor een flinke dosis vitamine A en de tomaten voor vitamine C. Maar ook de kruiden in deze soep zijn goed voor je gezondheid.

Zo heeft kurkuma ontstekingsremmende eigenschappen en kan koriander helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Kortom, deze soep is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel goed voor je lichaam. En het beste van alles is dat het ook nog eens heel eenvoudig te maken is!

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel chilivlokken (optioneel)
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gram rode linzen
  • 1 liter groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander of peterselie, ter decoratie

Bereidingswijze:

Stap 1: Verhit de olijfolie

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de olie goed heet is voordat je de ingrediënten toevoegt, zodat ze goed kunnen bakken en de smaken goed tot hun recht komen.

Stap 2: Bak de ui en knoflook

Voeg de ui en knoflook toe en bak deze gedurende 2-3 minuten totdat ze zacht zijn. Zorg ervoor dat je de ui en knoflook regelmatig roert, zodat ze niet aanbranden.

Stap 3: Voeg de kruiden toe

Voeg de gemalen komijn, koriander, gemberpoeder en chilivlokken toe. Bak dit geheel nog eens 2-3 minuten. Door de kruiden kort te bakken, komen de smaken beter vrij en krijgt de soep een heerlijke kruidige smaak.

Stap 4: Voeg de tomatenblokjes toe

Voeg het blikje tomatenblokjes toe en laat het geheel nog eens 2-3 minuten sudderen. Door de tomatenblokjes toe te voegen, krijgt de soep een heerlijke tomatensmaak en wordt het geheel lekker smeuïg.

Stap 5: Voeg de linzen, bouillon en kokosmelk toe

Voeg de rode linzen, groentebouillon en kokosmelk toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar. De linzen en bouillon zorgen voor een lekkere vulling in de soep en de kokosmelk geeft het geheel een heerlijk romige smaak.

Stap 6: Laat sudderen

Breng de soep aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur sudderen totdat de linzen gaar zijn (ongeveer 20-25 minuten). Door de soep langzaam te laten sudderen, krijgen de smaken de kans om goed op elkaar in te trekken en wordt het geheel lekker smeuïg.

Stap 7: Breng op smaak

Breng de soep op smaak met zout en peper. Proef regelmatig of de smaken goed op elkaar zijn afgestemd en voeg eventueel nog wat extra kruiden toe om de smaak te versterken.

Stap 8: Serveer

Serveer de soep in kommen en garneer met verse koriander of peterselie. Serveer met stokbrood of naanbrood om de maaltijd compleet te maken. Geniet van deze heerlijke en gezonde kruidige linzensoep met kokosmelk! Tip: voeg voor een extra bite wat gebakken uitjes toe als topping.

Tip:

Je kunt deze soep nog lekkerder maken door er wat verse groenten aan toe te voegen, zoals wortels, paprika of courgette. Snijd de groenten in kleine stukjes en voeg ze toe aan de pan samen met de linzen en bouillon. Hierdoor wordt de soep nog voedzamer en kleurrijker.