Home Recepten Gevulde Aubergines met Rijst en Feta

Gevulde Aubergines met Rijst en Feta

Dit gerecht is niet alleen lekker en gezond, maar ook nog eens eenvoudig te bereiden. Het is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd of voor een gezellig diner met vrienden en familie. De combinatie van de aubergines, rijst en feta zorgt voor een vullende en smaakvolle maaltijd waar iedereen van zal genieten.

Naast de vulling van rijst, groenten en feta, kun je ook andere ingrediënten toevoegen, zoals pijnboompitten, verse kruiden of gehakte noten. Dit geeft het gerecht niet alleen extra smaak en textuur, maar ook nog eens extra voedingswaarde.

Een van de voordelen van dit gerecht is dat het ook gemakkelijk van tevoren kan worden bereid en dan alleen nog maar in de oven hoeft te worden gebakken. Hierdoor kun je de tijd doorbrengen met je gasten terwijl de heerlijke aroma’s zich verspreiden door je keuken.

Serveer de gevulde aubergines met een frisse salade, vers brood of gebakken aardappeltjes voor een complete en heerlijke maaltijd. Dit gerecht zal gegarandeerd indruk maken op je gasten en is een geweldige optie als je op zoek bent naar een vegetarische maaltijd die zowel lekker als voedzaam is.

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met dit heerlijke gerecht en geniet van de heerlijke smaken en aroma’s van deze gevulde aubergines met rijst en feta!

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote aubergines
  • 1 kopje gekookte rijst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 kopje verkruimelde feta
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Optioneel: verse peterselie voor de garnering

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Bereid de aubergines voor

Halveer de aubergines in de lengte en schep voorzichtig het vruchtvlees eruit. Laat ongeveer 1 cm vruchtvlees over aan de randen en hak het overgebleven vruchtvlees fijn.

Stap 3: Bak de groenten

Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens de paprika en het gehakte auberginevruchtvlees toe en bak deze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.

Stap 4: Voeg de rijst en feta toe

Voeg de gekookte rijst, gedroogde oregano, verkruimelde feta en zout en peper naar smaak toe. Roer alles goed door en haal de pan van het vuur.

Stap 5: Vul de aubergines

Schep het rijstmengsel in de auberginehelften en druk het voorzichtig aan.

Stap 6: Bak de gevulde aubergines

Leg de gevulde aubergines in een ovenschaal en bedek deze met aluminiumfolie. Bak de aubergines ongeveer 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de aluminiumfolie eraf en bak nog eens 10-15 minuten tot de aubergines zacht zijn en de bovenkant lichtbruin is en smullen maar!

Tip:

Haal de gevulde aubergines uit de oven en garneer met verse peterselie als je wilt. Serveer ze warm als hoofdgerecht of als bijgerecht bij een grotere maaltijd. Geniet van deze heerlijke, smaakvolle en gezonde maaltijd!