Home Home Er bestaat een simpele manier om van larven in de regenton af te komen (zie hoe)

Er bestaat een simpele manier om van larven in de regenton af te komen (zie hoe)

Hier zijn vijf tips om muggenlarven in de regenton te bestrijden:

Gebruik plantaardige olie
Om muggenlarven in de regenton te vernietigen, voeg je gewoon een paar druppels plantaardige olie toe aan het water. Hierdoor stikken de larven en sterven ze binnen korte tijd.

Afwasmiddel tegen muggenlarven
Je kunt ook afwasmiddel gebruiken. Een eetlepel zou voldoende moeten zijn voor een grote regenton. Je kunt het water uit de regenton na het gebruik nog steeds gebruiken om planten water te geven. Zorg er wel voor dat je een biologisch afbreekbaar afwasmiddel gebruikt.

Speciaal preparaat tegen muggenlarven
Bij de bouwmarkt kun je speciale tabletten kopen om muggenlarven in de regenton of vijver te bestrijden. Deze producten zijn meestal biologisch afbreekbaar en kunnen veilig worden gebruikt. De meeste middelen zijn namelijk op basis van eiwitten gemaakt, waardoor ze geen schade toebrengen aan mensen, wilde dieren, nuttige insecten, vissen en andere organismen. Gebruik bijvoorbeeld één tablet per 1000 liter water. De werking houdt tot vier weken aan.

Dek de regenton af
Om te voorkomen dat muggenlarven zich überhaupt kunnen ontwikkelen, kun je het probleem aanpakken voordat het ontstaat. Dit bespaart je namelijk veel moeite en ellende. Dek de regenton eenvoudig af met een deksel. Je kunt ook een vliegengaas over de regenton spannen. Vergeet hierbij echter niet de regenpijp – daar kunnen muggen doorheen glippen. Bedek de regenpijp ook met een fijnmazig net.

Leeg de regenton
Het duurt ongeveer drie weken voordat de muggenlarven kunnen vliegen. Als je de regenton gedurende deze periode volledig leegmaakt, hoef je verder geen maatregelen te nemen om de larven te vernietigen.

Met deze methoden kun je de muggen niet volledig uit je tuin verdrijven, maar je kunt wel gericht de muggenpopulatie verminderen. Het is dus zeker de moeite waard om het te proberen!play-sharp-fill