Home Home Goed om te weten! Zo houd je bedwantsen buiten de deur

Goed om te weten! Zo houd je bedwantsen buiten de deur

Koffer in de badkamer

Tijdens je vakantie is het cruciaal om zorgvuldig met je koffer om te gaan. Bedwantsen kunnen zich in je koffer nestelen en zo met je mee naar huis reizen. Plaats je koffer in de badkamer van je accommodatie, bij voorkeur op een gladde vloer. Zorg ervoor dat je koffer niet tegen een muur staat, aangezien bedwantsen zich graag verschuilen in donkere plekjes, zoals kieren en achter plinten. In de badkamer kun je de koffer wel tegen een muur zetten, omdat muren meestal glad zijn en bedwantsen daar moeilijker op kunnen klimmen.

Uitpakken in de badkuip

Bij terugkomst is het verstandig om geen enkel risico te nemen. Pak je koffer buiten uit of in een badkuip, zodat je eventuele bedwantsen kunt zien als ze uit de koffer vallen tijdens het uitpakken.

Grondige reiniging van de koffer

Nadat je de koffer hebt uitgepakt, is het raadzaam om de koffer grondig schoon te maken met heet water. Bedwantsen zijn bestand tegen koud water, dus gebruik heet water om er zeker van te zijn dat je alle mogelijke plekken behandelt, inclusief de naden van de koffer. Lees snel verder op de volgende pagina voor meer tips.play-sharp-fill