Home Home Goed om te weten! Zo houd je bedwantsen buiten de deur

Goed om te weten! Zo houd je bedwantsen buiten de deur

Heet wassen van kleding

Als je vermoedt dat bedwantsen je kleding hebben besmet, was dan de besmette of verdachte kleding op 60 graden Celsius. Bedwantsen overleven deze temperatuur niet. Voor kledingstukken die niet op hoge temperatuur kunnen worden gewassen, kun je ze 48 uur invriezen. Als je er zeker van wilt zijn dat de bedwantsen niet overleven, laat de spullen dan nog drie dagen extra in de vriezer liggen. Zorg ervoor dat de besmette kleding in een afgesloten zak wordt vervoerd naar de wasmachine of de vriezer om verspreiding te voorkomen.

Detectie met plakband

Als je niet zeker weet of bedwantsen in je huis zijn, kun je dit eenvoudig controleren met dubbelzijdig plakband. Schuif je bed weg van de muur en plak het dubbelzijdige plakband op de poten van het bed, bij voorkeur aan de onderkant. ’s Nachts zullen bedwantsen op zoek gaan naar bloed en via de poten van het bed omhoog kruipen. Het dubbelzijdige plakband zorgt ervoor dat ze vast komen te zitten.

Bestrijding

Ondanks je voorzorgsmaatregelen is het soms onmogelijk om bedwantsen buiten de deur te houden. Als je ontdekt dat ze in je huis zijn, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Wacht niet te lang, want bedwantsen kunnen zich snel verspreiden naar andere kamers, waardoor de plaag alleen maar erger wordt. Probeer zo vroeg mogelijk in te grijpen.play-sharp-fill