Home Home Heerlijk: oma’s appelbeignets; een recept om verliefd op te worden

Heerlijk: oma’s appelbeignets; een recept om verliefd op te worden

Het recept voor oma’s appelbeignets is een klassieker waar je verliefd op wordt. Hieronder vind je de ingrediënten en stappen om dit heerlijke gerecht te maken.

Ingrediënten:

  • 250 g bloem
  • 4 appels
  • 2 eieren
  • 20 cl melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 el zonnebloem- of olijfolie
  • 1 snufje zout
  • 50 cl olie (voor de frituurpan)
  • Een paar eetlepels olie (voor de koekenpan)

Het recept:

  • Meng de bloem, het bakpoeder en een snufje zout in een kom.
  • Voeg de eieren en 2 eetlepels olie toe en meng voorzichtig.
  • Voeg de melk beetje bij beetje toe en meng alles goed door elkaar tot een gladde massa. Het deeg moet niet te vloeibaar, maar ook niet te dik zijn.
  • Dek het deeg af en laat het rusten terwijl je de appels schilt.
  • Schil de appels en snijd ze in ringen.
  • Leg de appelschijfjes in een schaal en bestrooi ze met vanillesuiker.
  • Verwarm de frituurpan of koekenpan.
  • Haal de appelschijfjes één voor één door het deeg en dompel ze vervolgens in de olie.
  • Bak de appelbeignets goudbruin en draai ze om als dat nodig is.
  • Haal de appelbeignets uit de olie en leg ze op een bord met absorberend papier om overtollig vet op te nemen.
  • Bestrooi de appelbeignets met bijvoorbeeld poedersuiker of kaneel.
  • Serveer de appelbeignets warm en geniet ervan!

Probeer oma’s appelbeignets eens uit en je zult zien dat het de moeite waard is. Dit recept is perfect voor bijvoorbeeld een gezellige avond met vrienden en familie of gewoon als een lekker tussendoortje. Eet smakelijk!

Bekijk hier een extra uitleg-video: