Home Home 5 dingen waar linkshandigen volgens onderzoek écht beter in zijn

5 dingen waar linkshandigen volgens onderzoek écht beter in zijn

Slechts tien tot vijftien procent van de wereldbevolking is linkshandig. Maar dit is helemaal niet negatief, want volgens wetenschappelijk onderzoek zijn er juist heel wat voordelen verbonden aan het linkshandig zijn.

1. Linkshandigen schitteren in bepaalde sporten

Uit onderzoek blijkt dat linkshandigen uitblinken in sporten zoals tennis, boksen en volleybal. Professor Matthieu Lenoir, expert in Bewegings- en Sportwetenschappen aan de universiteit van Gent, legt uit dat linkshandigen niet per se sneller rennen of hoger springen dan rechtshandigen, maar ze excelleren wel in tactisch inzicht. Linkshandige sporters hebben een voordeel omdat hun tegenstanders meestal rechts zijn en minder gewend zijn om tegen een linkshandige tegenstander te spelen of vechten.

Daarnaast wijst wetenschapsnieuwssite Scientias op een andere verklaring: linkshandigen hebben een dominante rechterhersenhelft. Deze hersenhelft is vooral betrokken bij het verwerken van ruimtelijke informatie. Dit komt van pas op bijvoorbeeld de tennisbaan, zoals de linkshandige Rafael Nadal kan beamen. Lees snel verder op de volgende pagina en kom er achter waar linkshandigen nog meer goed in zijn.