Het overkomt waarschijnlijk de allerbeste wel eens. Even het vlees in de ochtend uit de vriezer halen zodat het voor het avondeten mooi ontdooit is en klaar om bereid te worden. Maar dan komt het besef: je bent het vergeten! Paniek slaat toe. Moet je nu snel naar de supermarkt rennen om een nieuw stukje vlees te halen? Gelukkig is er een eenvoudig trucje waarmee je vlees snel en gezond kunt ontdooien, zonder al te veel moeite.
- Koude watermethode: Plaats het bevroren vlees in een luchtdichte plastic zak en zorg ervoor dat er geen lekken zijn. Vul een grote kom met koud water en dompel het vlees onder. Zorg ervoor dat het volledig onder water is. Het koude water helpt de warmteoverdracht te versnellen en het vlees gelijkmatig te ontdooien. Vervang het water elke 30 minuten om ervoor te zorgen dat het koud blijft. Kleine stukken vlees kunnen binnen 1-2 uur volledig ontdooid zijn, terwijl grotere stukken wat langer kunnen duren.
Bekijk nog twee methodes op de volgende pagina.