Home Recepten Afrikaanse Shakshuka

Afrikaanse Shakshuka

Shakshuka is een populair ontbijtgerecht uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika dat eenvoudig te maken is en boordevol smaak zit. Het is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een gezond en voedzaam ontbijt. Deze hartige maaltijd bevat veel groenten en kruiden, wat het gerecht nog smaakvoller maakt. Voor een extra gezonde twist kunt u kiezen voor volkorenbrood om te dippen in de saus.

Het is ook een geweldige manier om extra groenten in uw dieet op te nemen. Varieer gerust met verschillende soorten groenten, zoals paprika, aubergine of courgette, om uw eigen favoriete shakshuka te maken.


Ingrediƫnten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 4 eieren
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels gehakte peterselie of koriander

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak deze gedurende 5-7 minuten tot ze zacht zijn geworden. Voeg de knoflook, paprikapoeder, komijn en cayennepeper toe en bak het geheel nog eens 1-2 minuten.
  2. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur vervolgens laag en laat de saus sudderen gedurende 5-7 minuten, of tot de saus iets is ingedikt.
  3. Maak vier kuiltjes in de saus en breek de eieren in de kuiltjes. Breng de saus op smaak met zout en peper en dek de pan af met een deksel. Laat de eieren gedurende 5-7 minuten pocheren, of tot de eiwitten stevig zijn maar de dooiers nog zacht zijn.
  4. Bestrooi de shakshuka met gehakte peterselie of koriander en serveer het gerecht direct uit de pan met brood om de saus op te dippen.

Dit gerecht voor shakshuka is een heerlijk en hartig ontbijtgerecht dat gemakkelijk te maken is en vol zit met smaakvolle kruiden en groenten. Het is perfect voor een ontspannen weekendontbijt of een brunch met vrienden en familie. U kunt het gerecht aanpassen aan uw eigen smaak en experimenteren met verschillende soorten groenten en kruiden. Eet smakelijk!

Tip:

Je kunt de shakshuka aanpassen aan je eigen smaak door verschillende soorten groenten en kruiden toe te voegen. Probeer bijvoorbeeld eens paprika, aubergine of champignons toe te voegen aan de tomatensaus voor extra smaak en voedingsstoffen.