Home Home Dierenarts waarschuwt: Dit zijn 5 hondenrassen met een gebruiksaanwijzing

Dierenarts waarschuwt: Dit zijn 5 hondenrassen met een gebruiksaanwijzing

Niet wat je denkt

Wat nu zo grappig is: de meeste mensen zullen direct denken aan hondenrassen zoals de Stafford, Rottweiler, Pitbull en Dobermann. Toch is dit niet het geval. Dit wil niet zeggen dat het niet belangrijk is om je over deze rassen in te lezen, maar er zijn dus ‘ergere’ rassen waar je aan kan beginnen. Dit zijn er vijf van!

1- Chow Chow

Pluizig en daarom moeten ze wel schattig zijn. Toch!? Daar ga je dus al de mist mee eens. Dr. Ben, Dierenarts, deelt dat hij best gelooft dat er lieverdjes tussenzitten, maar ze hebben over het algemeen een flink temperament. Dit kan makkelijk omslaan in agressie als je niet weet waar je mee bezig bent en dit is nog veel te vaak het geval.

2- Chihuahua

Een Chihuahua heeft vaak de neiging om onvoorspelbaar uit de hoek te komen. Dr. Ben noemt ze dan ook ware ‘enkelbijtertjes’ en ze hechten zich dan ook vaak maar aan een persoon. Toch zie je juist deze hondjes meestal in grote gezinnen. Iets waar de meeste Chihuahua’s zich onwijs ongemakkelijk bij voelen en dus ook ongewenst gedrag gaan vertonen.

3- Duitse/ Mechelse Herder

Een Duitse en Mechelse herder zijn onwijs loyale en hardwerkende honden. Je kan er een super gezinshond aan hebben, maar dan moet je weten hoe je deze grote lobbesen moet trainen. Het is ook belangrijk om na te gaan uit wat voor lijn je herder komt. Een herder uit een werklijn is bij uitstek ongeschikt om in huis te houden en al helemaal niet als gezinshond. Doe dus de nodige research, aldus dr. Ben.

4- Teckel

Teckels zijn, in tegenstelling tot sommige honden op dit lijstje, onwijs vriendelijke en vrolijke gezinshonden. Qua karakter zijn ze ideaal, maar dit ras staat weer op het lijstje om de gezondheidsproblemen die ze kunnen ontwikkelen. Teckels hebben vaak last van hun rug. 1 op de 4 honden heeft hier zelfs een operatie voor nodig en kan gedeeltelijke verlamd raken. Zielig!

5- Mopshonden, Shih Tzu en Bulldogs

Ze zien er vaak zo onwijs geinig uit, maar deze kortsnuitige rassen zijn een recept voor ramp, op ramp, ramp. Ze hebben vaak een heel arsenaal aan gezondheidsproblemen, zoals ademhalingsproblematiek, problemen met de huid, ogen en hun ruggengraat. Niet doen dus. Zeker niet als we dr. Ben mogen geloven.

Bron: Brightside.me

Wat is jouw favoriete hondenras en staat deze in dit lijstje? Deel het met ons in de reacties!