Deze voortreffelijke gegrilde biefstuk met champignonsaus en geroosterde groenten vormt een heerlijk en voedzaam gerecht dat perfect is voor een feestelijk diner, een speciale gelegenheid of een verwenmoment op een doordeweekse avond.
Dit smaakvolle gerecht is niet alleen gemakkelijk te bereiden, maar het zit ook boordevol smaak en textuur, met de sappige en malse biefstuk perfect gecomplementeerd door de romige champignonsaus en de kleurrijke, knapperige geroosterde groenten.
Ingrediënten:
- 4 biefstukken
- 500 gram champignons, in plakjes gesneden
- 2 uien, in ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 ml slagroom
- 250 ml runderbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels tijm
- Zout en peper
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 1 gele paprika, in reepjes gesneden
- 1 courgette, in plakjes gesneden
- 1 aubergine, in plakjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Stap 1: Maak de champignonsaus
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak deze gedurende 2-3 minuten totdat ze zacht zijn. Voeg de champignons toe en bak deze gedurende 5-7 minuten totdat ze zacht zijn en hun vocht hebben losgelaten. Voeg de runderbouillon en tijm toe en laat het geheel sudderen tot het vocht met de helft is ingekookt. Voeg de slagroom toe en laat het geheel nog eens 5-7 minuten sudderen totdat de saus dikker is geworden. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2: Verwarm de oven voor
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Stap 3: Bereid de groenten voor
Meng de plakjes courgette, aubergine en paprika in een grote kom. Voeg olijfolie, paprikapoeder, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
Stap 4: Rooster de groenten
Leg de groenten op een bakplaat en rooster ze in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze zacht en lichtbruin zijn.
Stap 5: Grill de biefstukken
Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de biefstukken aan beide kanten totdat ze de gewenste gaarheid hebben bereikt (ongeveer 2-3 minuten per kant voor medium-rare). Serveer en geniet ervan!
Tip:
Serveer de gegrilde biefstukken met de champignonsaus en geroosterde groenten. Garneer indien gewenst met verse kruiden, zoals peterselie of tijm.