Home Home Last van een aangekoekte koekenpan? Met DIT middeltje is het binnen no-time weer schoon

Last van een aangekoekte koekenpan? Met DIT middeltje is het binnen no-time weer schoon

Hier is de eerste techniek die het beste werkt voor aangekoekte saus of jus – het heet de deglaze techniek:

  1. Verwijder zoveel mogelijk aangekoekt voedsel en vuil uit de pan.
  2. Zet de pan terug op het vuur en verwarm tot het warm is.
  3. Voeg 1 kopje water of een mengsel van ½ water en ½ witte azijn toe aan de hete pan en laat het koken. Gebruik meer als je een grote pot of pan hebt.
  4. Terwijl de vloeistof suddert, gebruik je de spatel of schraper om de bodem van de pan schoon te maken en aangekoekte stukjes los te maken.
  5. Giet de vloeistof in de gootsteen en droog of veeg de pan niet af.
  6. Strooi royaal baking soda op de bodem van de pan en laat de pan afkoelen.
  7. Gebruik een natte schuurspons of nylon borstel om de onderkant van de pot krachtig te schrobben.
  8. Was en droog zoals normaal zodra alle vlekken en aangekoekte stukjes zijn verwijderd en je zou een glanzende pan moeten hebben.

Als je een verbrande pan met aangekoekt voedsel hebt, kun je de baking soda- en watermethode gebruiken om de klus te klaren:

  1. Verwijder zoveel mogelijk voedsel en vuil uit de pan.
  2. Maak een pasta van 3 delen baking soda en 1 deel water. Maak genoeg om het aangekoekte gedeelte van de pan te bedekken. Voor een volledig aangekoekte pan, probeer 1 kopje baking soda en een derde kopje water.
  3. Breng de pasta royaal aan op de aangekoekte pan. Het moet dik genoeg zijn om volledig te bedekken.
  4. Bedek anders de bodem van de pan met een dun laagje warm water. Voeg vervolgens genoeg baking soda toe om een pasta te maken.
  5. Laat de pan een nachtje staan, zodat het mengsel in kan werken.
  6. Spoel de pan af onder de kraan en verwijder eventuele resten met een nylon borstel.
  7. Als de pan nog steeds vies is, herhaal dan de stappen en laat het mengsel langer intrekken.
  8. Vergeet niet om na het schoonmaken de pan goed af te drogen om roestvorming te voorkomen.

Bekijk hier een extra uitleg video:

Als je meer visuele instructies wilt, bekijk dan onze uitleg-video over het schoonmaken van een aangekoekte pan met natuurlijke schoonmaakmiddelen. Met deze tips kun je jouw aangekoekte pannen weer laten stralen en verleng je de levensduur van je pannen.