Home Gezondheid Let op: Giftige plantenresten aangetroffen op Jumbo sperziebonen: “Eet het product niet!”

Let op: Giftige plantenresten aangetroffen op Jumbo sperziebonen: “Eet het product niet!”

Supermarktketen Jumbo is in het nieuws vanwege een aantal producten waar mogelijk iets mis mee is. Er zijn recentelijk verschillende producten teruggeroepen vanwege mogelijke besmetting met bijvoorbeeld salmonella of listeria. In het nieuws is momenteel te lezen dat er sporen van de zeer giftige plant, de zwarte nachtschade, zijn gevonden op sperziebonen van supermarktketen Jumbo. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt specifiek voor het product Jumbo Biologische Hele Sperziebonen.

Het eten van de besmette boontjes kan volgens de voedselautoriteit leiden tot ernstige gezondheidsklachten. Hierdoor adviseert de NVWA in een veiligheidswaarschuwing op hun website om het product niet te consumeren.

Jumbo heeft inmiddels een terugroepactie gestart voor het product Jumbo Biologische Hele Sperziebonen 450 gram, Te Gebruiken Tot (TGT): 1-3-2025. Het is belangrijk om je vriezer te controleren op de aanwezigheid van deze boontjes en ze niet te consumeren.

Op de Jumbo-website wordt klanten geadviseerd het product terug te brengen naar een Jumbo-winkel en krijgen zij het aankoopbedrag terug zonder dat daarvoor een aankoopbon nodig is. Het is nog niet bekend hoe de sporen van de giftige plant op de sperziebonen terecht zijn gekomen.

Bron