Home Home Om déze tijd naar bed gaan zou het beste zijn voor je hart

Om déze tijd naar bed gaan zou het beste zijn voor je hart

Je hart en bloedvaten gezond houden is van groot belang. Niet alleen spelen je genen hierbij een rol, maar ook de manier waarop je leeft heeft invloed. Gelukkig kun je veel problemen voorkomen door je levensstijl aan te passen, en dit heb je zelf in de hand.

Naast bekende gezonde gewoonten zoals stoppen met roken en regelmatig bewegen, suggereert nieuw onderzoek dat het tijdstip waarop je gaat slapen ook invloed kan hebben op de gezondheid van je hart. In dit artikel wordt uitgelegd welk tijdstip het beste zou zijn om onder de dekens te kruipen voor een optimale hartgezondheid.

Hartgezondheid en slaaptijd

Een recent onderzoek dat werd gepubliceerd in het European Heart Journal – Digital Health onthult dat het tijdstip waarop je gaat slapen, mogelijk van invloed is op je hartgezondheid. Uit de studie blijkt dat mensen die tussen 22:00 uur en 23:00 uur gaan slapen een lager risico hebben op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten dan degenen die eerder of later gaan slapen. David Plans, hoofd van onderzoek bij Huma, een technologiebedrijf in de gezondheidszorg, verklaart dat dit verband te maken heeft met je biologische klok, die je lichaamsfuncties reguleert. Lees snel verder op de volgende pagina.