Home Recepten Pompoenpannenkoeken Dutch Style

Pompoenpannenkoeken Dutch Style

Deze pompoenpannenkoeken zijn niet alleen heerlijk, maar ook nog eens gezond. Pompoen zit boordevol voedingsstoffen zoals vitamine A, vezels en kalium, waardoor dit gerecht een gezonde keuze is. Bovendien voegen de walnoten een extra crunch toe en bevatten ze gezonde vetten. Als je van een zoete smaak houdt, kun je ook wat rozijnen of stukjes gedroogde cranberry’s aan het beslag toevoegen voor een extra boost van smaak.

En als je wilt dat je pannenkoeken extra luchtig worden, kun je wat eiwit opkloppen en voorzichtig door het beslag vouwen voordat je de pannenkoeken bakt. Zo geniet je van luchtige en smaakvolle pompoenpannenkoeken.

Ingrediƫnten:

  • 1 kopje pompoenpuree
  • 1 kopje bloem
  • 1 kopje melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 eetlepel boter, gesmolten
  • Ahornsiroop en gehakte walnoten, om te serveren

Bereidingswijze:

  1. Meng de pompoenpuree, melk, eieren en boter in een grote kom. Roer de bloem, bruine suiker, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout erdoor tot alles goed gemengd is.
  2. Verhit een koekenpan of bakplaat op middelhoog vuur. Schep het pannenkoekenbeslag in de pan met een lepel of een ijslepel. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin en gaar.
  3. Serveer de pannenkoeken warm met wat ahornsiroop en gehakte walnoten eroverheen gestrooid. U kunt ook wat extra kaneel toevoegen voor een extra herfstachtige smaak.

Deze pompoenpannenkoeken zijn een smaakvol en gezond ontbijt dat perfect is voor een ontspannen weekendochtend. De pompoenpuree zorgt voor een gezonde dosis vitamines en vezels, terwijl de ahornsiroop en walnoten voor een zoete en knapperige te

Tip:

Een extra tip voor het maken van pompoenpannenkoeken is om de pompoenpuree zelf te maken in plaats van het te kopen in een blik. Hierdoor kun je de kwaliteit van de pompoenpuree controleren en eventueel extra smaak toevoegen door bijvoorbeeld kruiden toe te voegen tijdens het koken van de pompoen. Bovendien is het ook duurzamer omdat je geen afval hebt van het blik.