Home Home Slaap jij met je huisdier in bed? Dít zegt z’n slaaphouding over hoe hij zich voelt

Slaap jij met je huisdier in bed? Dít zegt z’n slaaphouding over hoe hij zich voelt

Uit een onderzoek van huisdierspecialist Itchpet.com blijkt dat twee derde van alle honden- en kattenbaasjes samen met hun harige vrienden in bed slaapt. Hoe je hond of kat zich gedraagt tijdens het slapen kan veel zeggen over jullie relatie.

De taal van de slaapposities

Er zijn negen verschillende slaapposities die honden en katten ’s nachts kunnen aannemen. Deze posities kunnen onthullen hoe je huisdier zich voelt en wat hun relatie met jou betekent.

Aan het voeteneinde van het bed

Wanneer je huisdier vaak aan het voeteneinde van het bed ligt, ben je wellicht een onrustige slaper en probeert je hond of kat zo dicht mogelijk bij je te zijn zonder hun eigen rust te verstoren. Dit getuigt van slim aanpassingsvermogen.

Bij je knieholtes

Lig jij vaak in de ‘foetushouding’? Dan is de holte tussen je gebogen benen een veilige en knusse plek voor je huisdier om zich op te krullen. Dieren die deze positie aannemen, vertrouwen je volledig en voelen zich veilig en comfortabel in jouw nabijheid. Zit jouw huisdier zijn slaaphouding er niet tussen? Lees dan snel verder op de volgende pagina.