Home Home Smeer zelf zonnebrandcrème op je rug: ZO werkt het eindelijk

Smeer zelf zonnebrandcrème op je rug: ZO werkt het eindelijk

Als je ooit alleen op vakantie of op het strand bent geweest, dan ken je het volgende probleem maar al te goed: het zelf insmeren van je rug met zonnebrandcrème kan een ogenschijnlijk onoverkomelijke uitdaging zijn. Immers, je armen zijn niet lang genoeg om alle plekken op je rug te bereiken.

Echter, je rug zelf insmeren is niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt. Alles wat je nodig hebt om je rug in te smeren, heb je waarschijnlijk al in huis.

Zelf je rug insmeren Met de juiste trucjes kun je je rug gemakkelijk beschermen tegen de zon en de zonnebrandcrème gelijkmatig aanbrengen.

  1. De plastic zak truc Om je rug zelf in te smeren, kun je gebruik maken van een simpele plastic zak. Doe wat zonnebrandcrème op de zak, leg deze op de grond en ga vervolgens met je rug op de zak liggen. Pak de zak nu met beide handen vast en wrijf het over je rug, net zoals je zou doen met een handdoek.
  2. Huishoudelijke voorwerpen als insmeerhulp Ook andere alledaagse voorwerpen kunnen dienen als insmeerhulp. Bijvoorbeeld een oude riem die je niet meer gebruikt, of een haarborstel die je met een zakje overtrekt. Gebruik deze voorwerpen gewoon als een “applicator” om je rug in te smeren.
  3. Een schone verfroller Doe voldoende zonnebrandcrème op een schone verfroller – preciezer: een lakrol – en rol deze langzaam over je rug. In tegenstelling tot een gewone verfroller blijft er weinig zonnebrandcrème plakken aan het gladde schuim van de lakrol – en deze restjes kun je dan gebruiken voor de rest van je lichaam.

Rug beschermen zonder insmeren Als je geen hulpmiddel bij de hand hebt om je rug zelf in te smeren, zijn er nog andere manieren om jezelf te beschermen tegen zonnebrand.

  1. Luchtige kleding Het dragen van kleding helpt je om zonnebrand op je rug te voorkomen. Bedek je rug met een T-shirt of een luchtig topje.
  2. Tip voor de middaguren Probeer in de zomer niet in de zon te gaan tijdens de middaguren. Tussen 12 en 15 uur is de zonnestraling bijzonder intens. Zonder UV-bescherming kun je je het beste in de schaduw of binnenshuis bevinden. Maar let op: ook in de schaduw kun je nog zonnebrand krijgen als je niet oplet!

Tijdig beschermen tegen de zon Of je nu je rug zelf insmeert, je laat insmeren, of een alternatieve tip gebruikt – denk er altijd aan om je op tijd tegen de zon te beschermen. Dit zou je niet pas moeten doen als je al in de zon bent, maar idealiter al 20 tot 30 minuten ervoor. Houd er ook rekening mee dat water en zweet de werking van zonnebrandcrème kunnen beïnvloeden. Deze moet sowieso regelmatig (ongeveer elke twee tot drie uur) opnieuw worden aangebracht.

Met deze tips ben je goed beschermd tegen zonnebrand. In geval van nood kun je natuurlijk ook andere mensen op het strand vragen of ze je kunnen helpen met insmeren. Ben jij dit jaar al wezen zonnebaden?