Home Gezondheid SUPERTIP: Dit gebeurt er met je lichaam als je elke dag een grapefruit eet!

SUPERTIP: Dit gebeurt er met je lichaam als je elke dag een grapefruit eet!

Als je deze sappige vrucht in de winkel ziet liggen, begint je mond te watertanden of te walgen bij de aanblik van grapefruit. Waarom? Door zijn licht bittere en zure smaak is het niet de lekkerste vrucht om in één keer te eten. De roze, rode en witte vruchtvleessoorten zitten boordevol vitaminen en mineralen, die de vele voordelen voor de gezondheid alleen maar vergroten. Deze maanvormige vrucht is rijk aan vitamine C en zit boordevol nogal onverwachte gezondheidsvoordelen.

Verhoogt de stofwisseling
Als je wilt afvallen, is grapefruit het fruit waar je naar moet grijpen. Een hoog metabolisme zal vet blijven verbranden, zelfs wanneer het aan het rusten is. Een studie gepubliceerd in het Journal of Medicinal Food in 2006 concludeerde dat mensen die slechts een halve grapefruit voor elke maaltijd aten, en geen andere dieetveranderingen doorvoerden, gemiddeld zo’n 1,5 pond verloren over een periode van 12 weken.

Versterkt het immuunsysteem
Wist je dat de helft van een grapefruit al 78 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C levert? Het is algemeen bekend dat fruit dat rijk is aan vitamine C het immuunsysteem versterkt en ondersteunt, omdat het samenwerkt met andere micronutriënten om het lichaam regelmatig te helpen voeden. Daarom is het het beste om een goed vitamine C-niveau te handhaven om de intensiteit van verkoudheidssymptomen te verminderen. Dit is van cruciaal belang omdat het allergieën onder controle houdt, aangezien het werkt om het histaminegehalte te verlagen.

Vermindert stress
Niemand heeft gezegd dat je grapefruit moet innemen om van de vele voordelen te genieten. Alleen al de geur van deze citrusvrucht kan helpen om stress- en angstniveaus en depressie te verminderen. Het Japanse Journal of Psychopharmacology publiceerde in 1995 een studie waarin werd ontdekt dat een citrusgeur stress-geïnduceerde immunosuppressie herstelde, en ook kalm gedrag bij muizen teweegbracht. Lees verder op de volgende pagina voor nog meer gezondheidsvoordelen.