Vermindert het risico op nierstenen
Naringenine staat bekend om de bittere smaak van grapefruit, maar dat terzijde – weet dat het met succes de vorming van niercysten blijkt te voorkomen. Een rapport gepubliceerd door AlphaGalileo.org toont aan dat de natuurlijk voorkomende verbinding het PKD2 eiwit reguleert, dat de oorzaak is van de aandoening. De antioxiderende en ontstekingsremmende werking helpt de vorming van cysten te voorkomen, maar kan ook de zwelling in de nieren verminderen die wordt veroorzaakt door het vasthouden van vocht. Als je dagelijks tot een liter grapefruitsap drinkt, zal dit helpen om de vorming van niercysten effectief te blokkeren.
Bestrijdt tandvleesontsteking
Slechts twee grapefruits per dag kunnen helpen om schade door tandvleesproblemen te voorkomen en zelfs om te keren. Het British Dental Journal publiceerde in 2005 een onderzoek waarin werd aangetoond dat dagelijkse inname van grapefruit het bloeden van tandvlees vermindert bij mensen die lijden aan tandvleesontsteking. Degenen die deelnamen aan het onderzoek toonden ook een aanzienlijke stijging in hun vitamine C-niveaus, die helpt bij het herstel van tandvlees. Volgens Blake is vitamine C cruciaal voor gezond tandvlees, dat helpt om onze tanden stevig op hun plaats te houden.
Beschermt tegen kanker
Dit is een indrukwekkend gezondheidsvoordeel. De antioxidant vitamine C in grapefruit blijkt het risico op bepaalde vormen van kanker te verminderen. In 2006 werd een studie gepubliceerd in het Journal of Nutritional Biochemistry waarin werd ontdekt dat grapefruit helpt bij het herstellen van beschadigd DNA in menselijke prostaatkankercellen. Naringenine stimuleert het herstel van DNA in deze specifieke kankercellen en helpt het lichaam te beschermen tegen het ontwikkelen van kanker. “Diëten met een hoog gehalte aan vitamine C, een antioxidant die in veel groenten en fruit voorkomt, zoals grapefruit, worden in verband gebracht met een verminderd risico op maag-, darm-, blaas-, borst- en slokdarmkanker,” aldus Blake. Ze wijst er echter op dat deze resultaten specifiek zijn voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C en niet alleen voor supplementen.