Home Home Verwijder slakken door middel van deze eenvoudige truc

Verwijder slakken door middel van deze eenvoudige truc

Slakken kunnen een echte plaag zijn in de tuin. Ze knagen aan bladeren, bloemen en groenten, waardoor ze schade aanrichten aan je geliefde planten. Hoewel het verleidelijk kan zijn om naar gif te grijpen om van deze ongewenste gasten af te komen, zijn er gelukkig ook natuurlijke methoden beschikbaar om slakken te vangen zonder schadelijke chemicaliën.

Een effectieve en milieuvriendelijke manier om slakken te vangen, is door gebruik te maken van biologische lokmiddelen. Slakken worden aangetrokken tot voedselbronnen zoals bier, gist, melasse of zelfs stukjes fruit. Plaats kleine bakjes gevuld met een van deze lokmiddelen in je tuin, ingegraven tot aan de rand. Slakken zullen worden aangetrokken tot de geur en in de bakjes kruipen. Zorg ervoor dat je de bakjes regelmatig controleert en de gevangen slakken op een verantwoorde manier verwijdert.

Een andere natuurlijke methode is het gebruik van fysieke barrières. Slakken kunnen niet goed tegen scherpe randen of ruwe oppervlakken. Om je planten te beschermen, kun je bijvoorbeeld koperen tape rondom de pot of plantenbak aanbrengen. De slakken zullen deze barrière vermijden vanwege het onaangename gevoel op hun slijmerige lichaam. Ook kun je fijn grind, schelpen, zaagsel of koffiedik rondom je planten strooien, wat een ondoordringbare laag vormt voor slakken.

Lees snel verder voor meer tips en trucs op de volgende pagina.play-sharp-fill