Home Home Aardbeien bederven snel. Deze boer geeft een briljante tip om ze veel langer vers te houden

Aardbeien bederven snel. Deze boer geeft een briljante tip om ze veel langer vers te houden

Aardbeien zijn niet voor niets een van de meest populaire fruitsoorten ter wereld. Hun heerlijke smaak, zoetheid en sappigheid maken ze tot een onweerstaanbaar fruit dat in vele vormen en gerechten kan worden genoten. Of het nu gaat om een frisse fruitsalade op een zomerse dag, een overheerlijk dessert of gewoon als gezond tussendoortje, aardbeien passen altijd perfect.

Helaas is het zo dat aardbeien vrij snel kunnen bederven, vooral als ze niet op de juiste manier worden bewaard. Dit kan leiden tot het verspillen van voedsel en kan erg vervelend zijn voor degenen die ervan houden om aardbeien in huis te hebben. Het is daarom essentieel om te weten hoe je ervoor kunt zorgen dat aardbeien zo lang mogelijk vers blijven en optimaal kunnen worden genoten.

Tip 1: Was de aardbeien niet voorafgaand aan opslag
Een van de belangrijkste dingen die je moet doen om aardbeien langer vers te houden, is om ze niet te wassen voordat je ze opslaat. Het vocht dat ontstaat tijdens het wassen kan ervoor zorgen dat de aardbeien sneller bederven. Was de aardbeien daarom pas vlak voor het eten of het bereiden.

Tip 2: Bewaar de aardbeien in de koelkast
Aardbeien zijn erg gevoelig voor warmte en vocht, wat betekent dat ze het best bewaard kunnen worden in de koelkast. Zorg er wel voor dat je de aardbeien niet te dicht bij de achterkant of de onderkant van de koelkast plaatst, waar de temperatuur vaak het laagst is. Hierdoor kunnen de aardbeien bevriezen en beschadigd raken.

Bekijk snel meer tips op de volgende pagina.