Home Home De zonnebrandcrème van vorig jaar nog gebruiken? Ja of nee?

De zonnebrandcrème van vorig jaar nog gebruiken? Ja of nee?

Met de zomer in aantocht en zonnige dagen voor de deur is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Een essentieel onderdeel van zonbescherming is het gebruik van zonnebrandcrème. Maar wat als je nog een fles zonnebrandcrème van vorig jaar hebt liggen? Kun je het nog veilig gebruiken of is het beter om een nieuwe fles aan te schaffen? Laten we dit vraagstuk eens van dichtbij bekijken.

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat zonnebrandcrème een houdbaarheidsdatum heeft. Deze datum geeft aan hoe lang de formule effectief en stabiel blijft. Het is te vinden op de verpakking van de zonnebrandcrème en wordt meestal aangeduid met een symbool van een open potje met een getal erin, zoals “12M” voor 12 maanden.

Het is over het algemeen aan te raden om zonnebrandcrème niet langer dan de aangegeven houdbaarheidsdatum te gebruiken. Na verloop van tijd kan de werking van de zonnebrandcrème afnemen en kan het zijn beschermende eigenschappen verliezen. De formule kan instabiel worden, waardoor de effectiviteit ervan vermindert.

Lees snel verder op de volgende pagina.