Home Home Een dokter liet mij deze truc zien die maar weinig mensen kennen

Een dokter liet mij deze truc zien die maar weinig mensen kennen

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: een ring die vastzit om je vinger en maar niet wil loskomen. Het kan een ongemakkelijke en frustrerende situatie zijn. Gelukkig is er een slimme truc die je kunt toepassen om snel en gemakkelijk zo’n vastzittende ring van je vinger af te krijgen. In dit artikel delen we deze handige truc met je, zodat je nooit meer in paniek hoeft te raken als een ring niet wil meewerken.

De slimme truc om een vastzittende ring te verwijderen:
Breng een beetje glijmiddel aan: Als de ring vastzit, kan je huid gezwollen zijn, waardoor het lastig is om de ring over je knokkel te schuiven. Breng een beetje glijmiddel aan op je vinger om de wrijving te verminderen en de ring soepeler te laten glijden. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld wat handzeep, olijfolie of vaseline gebruiken.

Koel je vinger af: Een andere truc is om je vinger een beetje te koelen, waardoor de zwelling afneemt en de ring makkelijker loskomt. Houd je hand onder koud stromend water of dompel je vinger in een kom met ijswater. Het koude effect kan helpen om je vinger te laten krimpen, waardoor je de ring gemakkelijker kunt verwijderen.

Bekijk meer handige trucs samen met een uitleg video op de volgende pagina.play-sharp-fill