Home Home Ga je op vakantie? Zoveel fooi is gebruikelijk in het buitenland

Ga je op vakantie? Zoveel fooi is gebruikelijk in het buitenland

Op vakantie gaan is een geweldige manier om te ontspannen, nieuwe culturen te ervaren en te genieten van de lokale gastvrijheid. Een aspect dat soms voor verwarring kan zorgen, is het geven van fooi. Fooi-geefgewoonten verschillen namelijk per land, en het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de gebruiken in het land dat je bezoekt. Hieronder vind je een overzicht van enkele populaire vakantiebestemmingen en het gebruikelijke fooi-bedrag:

Verenigde Staten: In restaurants wordt een fooi van ongeveer 15-20% van het totaalbedrag van de rekening verwacht. Bij sommige restaurants kan een fooi zelfs verplicht zijn. Vergeet ook niet om kamermeisjes, taxichauffeurs en bagagedragers een kleine fooi te geven.

Verenigd Koninkrijk: In restaurants wordt vaak een service charge of bedieningsgeld in rekening gebracht. Als dit niet het geval is, is het gebruikelijk om ongeveer 10-15% fooi te geven. Het is ook beleefd om een kleine fooi te geven aan taxichauffeurs, kappers en hotelmedewerkers.

Frankrijk: In restaurants is een service charge meestal al inbegrepen, maar het is gebruikelijk om een kleine fooi achter te laten. Rond het bedrag af naar boven of geef ongeveer 5-10% extra. In hotels kun je een euro of twee per dag achterlaten voor het kamermeisje.

Ga je naar Duitsland of Spanje deze zomer? Lees dan snel verder op de volgende pagina.