Home Home SUPERTIP: Met deze truc houd je teken uit je achtertuin

SUPERTIP: Met deze truc houd je teken uit je achtertuin

Met de komst van warmer weer is het heerlijk om tijd door te brengen in je achtertuin. Helaas brengt het buitenleven ook enkele uitdagingen met zich mee, waaronder teken. Deze kleine beestjes kunnen niet alleen je rust verstoren, maar ook ziektes zoals de ziekte van Lyme overbrengen. Gelukkig zijn er verschillende trucjes die je kunt toepassen om teken uit je achtertuin te houden. In dit artikel delen we enkele handige methoden om deze vervelende beestjes op afstand te houden.

Houd het gras kort:
Teken houden van vochtige, schaduwrijke plekken waar ze zich kunnen verbergen. Door het gras in je achtertuin kort te houden, verklein je de schuilplaatsen voor teken. Gebruik regelmatig een grasmaaier om het gras op de juiste lengte te houden.

Verwijder mogelijke schuilplaatsen:
Teken verstoppen zich graag in dichte begroeiing, zoals struiken, struikgewas en hoge grassen. Om te voorkomen dat teken zich in je achtertuin nestelen, is het belangrijk om deze potentiele schuilplaatsen te verwijderen of te verminderen. Trim overhangende takken, snoei dichte struiken en houd de begroeiing rondom je woning goed bij.

Lees snel verder op de volgende pagina.