Home Home Waarom wrijft deze man een kaars over zijn kranen? Dit is GENIAAL!

Waarom wrijft deze man een kaars over zijn kranen? Dit is GENIAAL!

Het schoonmaken van een kraan is een normale huishoudelijke taak die weinig aandacht lijkt te krijgen. We poetsen en desinfecteren onze kranen regelmatig om ze schoon en hygiënisch te houden. Echter, er is een eenvoudige techniek die vaak over het hoofd wordt gezien: het inwrijven van je kraan met een kaars. In deze video ontdek je waarom dit kleine gebaar grote voordelen kan opleveren voor de levensduur en prestaties van je kraan.

Bescherming tegen corrosie:
Een van de belangrijkste voordelen van het inwrijven van je kraan met een kaars is dat het een beschermende laag creëert die corrosie tegengaat. De was in de kaars vormt een barrière tussen het metaal van de kraan en de lucht, waardoor oxidatie en roestvorming worden verminderd. Dit is vooral nuttig in gebieden met hard water, waar de mineralen in het water schade kunnen veroorzaken aan de kraan. Door regelmatig de kraan in te wrijven met een kaars, verleng je de levensduur van je kraan aanzienlijk.

Waterafdichting verbeteren:
Een andere reden om je kraan met een kaars in te wrijven, is dat het kan helpen om de waterafdichting te verbeteren. Na verloop van tijd kunnen kranen lekken ontwikkelen als gevolg van versleten rubberen afdichtingen. Door de kraan regelmatig in te smeren met een kaars, worden de rubberen afdichtingen soepeler en flexibeler, waardoor de kans op lekkage wordt verminderd. Dit zorgt niet alleen voor een efficiënter watergebruik, maar het bespaart je ook geld op de lange termijn door onnodige reparaties te voorkomen.

Lees snel verder op de volgende pagina.