Home Home Zij smeert iedere ochtend baking soda op haar tanden. Waarom? De reden zal je verbazen!

Zij smeert iedere ochtend baking soda op haar tanden. Waarom? De reden zal je verbazen!

Baking soda (zuiveringszout) is waarschijnlijk dat ene veelzijdige basisproduct in elk huishouden, omdat het voor vele doeleinden kan worden gebruikt. Niet alleen kan het worden gebruikt om vieze geurtjes in verschillende kamers van je huis te verwijderen, maar het kan ook worden gebruikt om te koken of mee te bakken. Maar dat is nog niet alles, want het heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen, zoals het helpen verlichten van brandend maagzuur en spijsverteringsproblemen.

Magnetron schoonmaken
Net zoals je je oven schoonmaakt met baking soda, kun je je magnetron schoonmaken. Die, om eerlijk te zijn, net zo goed schoongemaakt moet worden als je oven. De methode is vrij eenvoudig, want je hebt alleen wat baking soda en een doek nodig om schoon te maken. Dus, strooi het baking soda op een vochtige doek, niet te nat want dat zal niet werken, en begin met het schrobben van je magnetron. Niet alleen zal je magnetron glimmen, maar hij zal ook frisser ruiken omdat het baking soda alle geurtjes zal absorberen.

Brandend maagzuur
In geval van maagpijn of brandend maagzuur kun je baking soda gebruiken voor een tijdelijke en snelle verlichting. Het enige wat je hoeft te doen is een kwart theelepel baking soda te mengen in een glas water. Houd er wel rekening mee dat het niet samen met medicijnen mag worden ingenomen. Het is aan jou of je de voorkeur geeft aan koud, lauw of koud water. Wat belangrijk is, is dat je je bewust bent van de hoeveelheid baking soda die je consumeert, want het is in feite een zout en het consumeren van te veel zout kan een negatief effect hebben op je gezondheid. Een ander belangrijk punt is dat je voorzorgsmaatregelen moet nemen als het brandend maagzuur langer dan 2 weken aanhoudt. In dat geval is het raadzaam een arts te raadplegen.

Insectenbeten
Het krijgen van een insectenbeet kan behoorlijk vervelend zijn, omdat het jeuk kan veroorzaken tot het punt waar je je huid open krabt. Niet alleen dat, het kan ook pijnlijk zijn, afhankelijk van het type jeuk en insectenbeet dat je hebt. Maar, er is natuurlijk ook een oplossing voor. Om verlichting te krijgen van de jeuk, kun je een pasta aanbrengen die bestaat uit baking soda. Dit is wat je moet doen: pak een theelepel baking soda en meng dit met water tot het een pasta is geworden. Breng dit minstens drie keer per dag aan, en je zult verschil merken. Op de volgende pagina lees je onder andere waarom je voortaan groente en fruit moet wassen met baking soda en hoe het je kan helpen bij een verstopte afvoer. Lees dus snel verder!