Home Home ZO steek je de barbecue aan ZONDER aanmaakblokjes!

ZO steek je de barbecue aan ZONDER aanmaakblokjes!

De zomer is in volle gang en dat betekent tijd voor gezellige barbecues! Maar wat als je geen aanmaakblokjes bij de hand hebt? Geen zorgen! In dit artikel delen we enkele eenvoudige en veilige methoden om je barbecue aan te steken zonder het gebruik van aanmaakblokjes. Met deze handige tips kun je snel genieten van heerlijk gegrild voedsel, zonder gedoe of extra kosten.

Methode 1: Krantenpapier en houtskool
Een van de meest bekende alternatieven voor aanmaakblokjes is het gebruik van krantenpapier. Rol een paar vellen krantenpapier strak op en maak er een losse, luchtige prop van. Plaats deze prop in het midden van de barbecue en leg daar de houtskool overheen. Steek het krantenpapier aan en wacht tot de houtskool begint te branden. Zodra de vlammen hoog genoeg zijn, kun je voorzichtig extra houtskool toevoegen en de barbecue klaarmaken voor het grillen.

Methode 2: Starterschijfjes of aanmaakpasta
Een andere handige optie is het gebruik van starterschijfjes of aanmaakpasta. Deze zijn verkrijgbaar in de meeste tuincentra of barbecuewinkels. Plaats een starterschijfje of een kleine hoeveelheid aanmaakpasta in het midden van de barbecue en schik de houtskool eromheen. Steek het starterschijfje of de aanmaakpasta aan en wacht tot de houtskool vlam vat. Zorg ervoor dat je de instructies op de verpakking volgt voor een veilig gebruik van de starterschijfjes of aanmaakpasta.

Klaar om je barbecue-ervaring naar een hoger niveau te tillen? Bekijk onze exclusieve video waarin we een laatste tip en truc delen om je barbecue aan te steken zonder het gebruik van aanmaakblokjes. Lees snel verder op de volgende pagina.play-sharp-fill