Home Weetjes 10 redenen waarom je geen geld aan bedelaars moet geven

10 redenen waarom je geen geld aan bedelaars moet geven

Als je een dakloze of bedelaar om geld ziet vragen, kan het moeilijk zijn om te weten wat de juiste reactie is. Geld geven kan riskant zijn, maar aan de andere kant zijn er veel geldige redenen waarom mensen op dat moment misschien geen geld hebben. Bovendien hebben sommige mensen hulp nodig door onfortuinlijke omstandigheden buiten hun wil. Hoe moeten we dan reageren? Is geld geven aan bedelaars juist? Gelukkig hoef je niet iedereen die erom vraagt geld te geven. In feite zijn er genoeg redenen waarom je geen geld zou moeten geven aan iedereen die je daarom vraagt. Als het geven van hulp en bijstand noodzakelijk en gerechtvaardigd is, ja – dan kan je steun van onschatbare waarde zijn voor die persoon en zijn situatie. Maar als iemand bij je bedelt omdat hij een gratis aalmoes wil in plaats van een kans om zichzelf te verbeteren met een opleiding of training – dan nee; hier zijn 10 redenen waarom je ze niets zou moeten geven:

Bedelaars zijn vaak professionele oplichters.

Als iemand in mooie kleren buiten een winkelcentrum of Starbucks zit, denkt u misschien dat hij het geld echt nodig heeft en geen professionele bedelaar is. Helaas is dat niet altijd het geval. Veel professionele bedelaars worden betaald om geld te vragen, u af te leiden en vervolgens uw bezittingen te stelen. Anderen nemen het geld dat je hen geeft en kopen er drugs of alcohol voor in de plaats. Door geld te geven, steunt u hun levensstijl en maakt u hun gedrag mogelijk. Beroepsbedelaars kunnen veel geld verdienen – zij hebben uw hulp dus niet nodig. Als u in plaats daarvan mensen in echte nood wilt steunen, zijn er veel andere manieren om dat te doen. Je kunt geld doneren aan liefdadigheidsinstellingen en organisaties die armen en achtergestelden helpen. Of u kunt uw tijd of vaardigheden als vrijwilliger inzetten om mensen in uw omgeving direct te helpen.

Geld geven stelt bedelaars in staat om te blijven bedelen.

Veel bedelaars willen of hoeven niet te werken of een baan te krijgen. Zij willen dat u hen geld geeft. Deze mensen zullen misbruik maken van uw vrijgevigheid en zullen bij u blijven bedelen. Het geven van geld aan bedelaars stelt hen in staat om hun huidige levensstijl zonder enige inspanning voort te zetten. Deze mensen accepteren uw geld liever als een aanspraak dan te werken aan een betere toekomst met een opleiding of werktraining. Door te geven aan mensen die weigeren te werken, maak je hun negatieve gedrag mogelijk. In plaats van hen geld te geven, kunt u mensen steunen die hun leven willen verbeteren door hen te helpen met een opleiding of een jobtraining. Dit is een veel beter alternatief omdat het mensen in staat stelt hun eigen geld te verdienen.

Je hebt geen idee waar je geld naartoe gaat.

Als je geld aan een bedelaar geeft, heb je geen idee waar het naartoe gaat. De persoon kan het geld gebruiken om drugs of alcohol te kopen. Of hij koopt eten voor zijn gezin omdat hij het geld echt nodig heeft. Drugs en alcohol leiden tot gezondheidsproblemen en een lagere kwaliteit van leven. Hoewel eten voor het gezin ook belangrijk is, is het niet beter dan iemand de middelen te geven die hij nodig heeft om zijn eigen geld te verdienen en van de straat te komen. Als je geld geeft aan een bedelaar, heb je geen idee waar het naartoe gaat. Je weet niet of ze het nodig hebben en zelfs niet of de persoon de waarheid spreekt. In plaats van geld te geven aan mensen in nood, kun je ook aan liefdadigheidsinstellingen geven die mensen op verschillende manieren helpen. Of u kunt mensen direct in uw omgeving helpen.

U houdt de armoedespiraal in stand.

Veel bedelaars zijn dakloos door omstandigheden buiten hun wil. Ze kunnen hun baan verloren hebben of verslaafd zijn geraakt aan drugs of alcohol en daardoor dakloos zijn geworden. Het kan ook zijn dat zij uit een arm land komen en nu in een nieuw land zijn, waar zij geen werk kunnen vinden. Of ze zijn gehandicapt of ziek en daardoor niet in staat om te werken. Door deze mensen geld te geven, houdt u de armoedespiraal in stand. Je neemt hun motivatie weg om een baan te vinden en zelfvoorzienend te worden. In plaats daarvan kun je deze mensen helpen door ze een kans te geven om zichzelf te verbeteren. Je kunt ze geld geven voor een opleiding of een jobtraining om hen te helpen een baan te vinden.

Door geld te geven, steun je de criminalisering van daklozen en bedelaars.

Veel steden in de Verenigde Staten criminaliseren nu daklozen. Ze arresteren mensen die in parken slapen en rekenen hen een boete van enkele honderden dollars. Ze verbieden mensen om op de stoep te zitten of te liggen en arresteren hen dan voor het zitten of liggen. En ze beboeten mensen die geld geven aan daklozen omdat ze aan het bedelen zijn. U steunt misschien de criminalisering van daklozen en bedelaars als u hen geld geeft. Door hen geld te geven, moedigt u hen aan om door te gaan met hun gedrag. Als u geld geeft aan daklozen en bedelaars, steunt u de boetes, verboden en arrestaties. In plaats daarvan kunt u geld geven aan liefdadigheidsinstellingen die armen en achtergestelden helpen.

Door geld te geven, bent u een verspilling van uw zuurverdiende geld.

De hoeveelheid geld die u aan een bedelaar geeft, mag u zelf bepalen. Maar als je het aan hen geeft, verspil je je zuurverdiende geld. Uw geld had beter kunnen worden gebruikt om het aan een goed doel te schenken of iemand direct te helpen. Of u had kunnen investeren in spaargeld of aandelen om geld te verdienen met uw investering. In plaats van geld aan een bedelaar te geven, kunt u uw geld ook aan een goed doel geven dat mensen direct helpt. Liefdadigheidsinstellingen kunnen uw geld goed gebruiken om mensen in nood te helpen. U kunt ook mensen in uw omgeving direct helpen door uw tijd of vaardigheden als vrijwilliger in te zetten.

Conclusie.

Geld geven aan bedelaars kan riskant en problematisch zijn. U weet niet waar het geld naartoe gaat en of de persoon het wel nodig heeft. U kunt mensen op betere manieren helpen, door geld te doneren aan liefdadigheidsinstellingen of door uw tijd en vaardigheden als vrijwilliger in te zetten om mensen in nood te helpen. Door mensen direct te helpen, kunt u ervoor zorgen dat uw geld zo effectief mogelijk wordt gebruikt en terechtkomt bij de mensen die het het hardst nodig hebben.