Home Dieren 4 Redenen waarom u zou moeten overwegen een kat aan te schaffen

4 Redenen waarom u zou moeten overwegen een kat aan te schaffen

We weten dat je van je kat houdt en ervoor wilt zorgen, maar je weet misschien niet waarom dat zo belangrijk is. Hier zijn vijf redenen waarom katten de liefde en aandacht waard zijn die ze nodig hebben om te gedijen:

1. Katten zijn geweldig in het afweren van indringers. Ze kunnen getraind worden om u te waarschuwen wanneer iemand in uw huis probeert in te breken, of zelfs alleen maar wanneer er aangebeld wordt. Ze helpen ook je andere huisdieren in bedwang te houden – ze zijn geweldig in het verjagen van muizen en ratten!

2. Katten zijn geweldig in het weren van ongedierte uit uw tuin. Als je een tuin hebt, zal een kat waarschijnlijk helpen om al die vervelende insecten uit de buurt van je planten te houden, zodat ze het zonlicht krijgen dat ze nodig hebben om te bloeien.

3. Katten zijn graag buiten! Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat ze zich bezeren – katten hebben een natuurlijk overlevingsinstinct waardoor ze uitstekende klimmers en springers zijn. Het zijn ook geweldige zwemmers!

4. Katten zijn uitstekende metgezellen! De meeste katten verkiezen menselijk gezelschap boven dat van andere dieren, dus als je op zoek bent naar een beste vriend die er altijd voor je zal zijn (zelfs als ze er niets voor terug willen), zoek dan niet verder dan een