Home Lijstjes 5 Landen die je deze winter moet bezoeken voor wat ouderwets plezier

5 Landen die je deze winter moet bezoeken voor wat ouderwets plezier

We kunnen wel zeggen dat de meesten van ons geen seconde stilstaan bij het vriesweer buiten. Het is toch niet ongewoon dat het in november en december koud is? In plaats daarvan denken we eerder aan de kerst- en nieuwjaarsfestiviteiten, wat betekent dat we allemaal denken aan het plannen van onze winteruitstapjes. Maar niet zomaar overal is goed – wat je nodig hebt is een ontsnapping aan de koude, sombere dagen waar je de vreugde van sneeuw en ijs kunt ervaren op een plek die niet zal zijn weggesmolten tegen de tijd dat de zomer terugkeert. Dus als je klaar bent voor wat ouderwets plezier dit winterseizoen met niets dan gezonde activiteiten in het verschiet – lees dan verder om uit te vinden waar je heen moet gaan!

Zwitserland

De meeste mensen zouden nooit verwachten dat Zwitserland een warme vakantiebestemming is, maar voor degenen die niet tegen vrieskou kunnen, is het een ideale optie. Het is een van de populairste winterbestemmingen in Europa, dankzij het ideale klimaat – deels te danken aan de Zwitserse Alpen, die een natuurlijke deken van sneeuw en ijs vormen, waardoor de temperaturen veel lager blijven dan in de omliggende regio’s. Het is ook een geweldige bestemming om het hele jaar door te bezoeken dankzij de vele meren, rivieren en watervallen, die perfect zijn voor schaatsen in de winter en voor wintersporten zoals rodelen, ijsvissen en schaatsen. En zelfs als u geen fan bent van wintersporten, is er in deze tijd van het jaar genoeg te doen in Zwitserland – met een overvloed aan kerstmarkten en feestelijke evenementen om van te genieten.

Italië

Het is geen geheim dat Italië een van de mooiste plekken op aarde is, maar wat u misschien zal verbazen, is dat het ook een geweldige bestemming is voor een winterreis. De meeste mensen denken dat Italië te warm is om een geschikte winterbestemming te zijn, maar de waarheid is dat het weer er eigenlijk veel koeler is dan de meeste mensen verwachten. En het is een geweldige plek voor allerlei winterse activiteiten – van skiën en andere wintersporten, tot het verkennen van de prachtige meren en bergen. Hoewel de temperaturen meestal een paar graden lager zijn dan in de rest van Europa, zijn ze nog steeds relatief mild in vergelijking met andere winterbestemmingen. En het goede nieuws is dat in de meeste grote steden – waaronder Rome en Milaan – een beetje regen valt, waardoor ze er nog mooier uitzien dan ze al zijn! U zult ook merken dat Italië een geweldige plek is om te bezoeken in deze tijd van het jaar dankzij de overvloed aan kerstmarkten en feestelijke evenementen, die u zullen helpen om in de juiste stemming te komen voor de kerst!

Nederland

Nederland is misschien niet de eerste plek die in je opkomt als je aan winterreizen denkt, maar het is een verrassend goede bestemming in deze tijd van het jaar. Dankzij de beschutte ligging aan de Noordzee heeft Nederland een van de zachtste winters van Europa, wat betekent dat het een geweldige plek is voor mensen die niet tegen echt koud weer kunnen. Het is ook een van de goedkoopste plaatsen om te bezoeken in Europa in deze tijd van het jaar – waardoor het een geweldige optie voor degenen die op een budget. Er is ook genoeg om u in deze tijd van het jaar in Nederland bezig te houden – van de beroemde bloemenvelden tot de drukke kerstmarkten, die tot de beste ter wereld behoren!

Oostenrijk

Oostenrijk is een populaire winterbestemming onder skiërs en snowboarders, maar het is ook een geweldige plek om in deze tijd van het jaar te bezoeken voor diegenen die niet zo gek zijn op kille temperaturen. Dat komt omdat de winters in Oostenrijk relatief mild zijn, met in de meeste gebieden temperaturen tussen de 3 en 5 graden onder nul, wat precies goed is voor een winters uitstapje. Oostenrijk is een geweldige plek om te bezoeken in deze tijd van het jaar dankzij de vele kerstmarkten, die tot de mooiste ter wereld behoren. De architectuur in steden als Wenen en Salzburg, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, is in deze tijd van het jaar nog indrukwekkender dankzij de sneeuwval, die ze in winterwonderlandschappen verandert!

Japan

Japan is een van de populairste winterbestemmingen ter wereld, dankzij de verbazingwekkend lage temperaturen, die vaak onder nul dalen, waardoor het de perfecte plek is voor skiërs en snowboarders. Het is ook een geweldige plek om te bezoeken in deze tijd van het jaar voor degenen die niet al te dol op koud weer, omdat de temperaturen zijn meestal mild, met zware sneeuwval en lage temperaturen in het noorden, en milder weer in het zuiden. En er zijn tal van plaatsen om te bezoeken in deze tijd van het jaar, met Tokyo en Kyoto zijn op hun mooist tijdens de wintermaanden dankzij hun vele tempels en heiligdommen, die bedekt zijn met sneeuw. U zult ook merken dat Tokio een geweldige plek is om te bezoeken in deze tijd van het jaar dankzij de vele kerstmarkten en feestelijke evenementen, die u zullen helpen om in de juiste stemming te komen voor de kerst!

Duitsland

Duitsland is een andere geweldige bestemming in deze tijd van het jaar voor degenen die niet zo van de kou houden. Het goede nieuws is dat de temperaturen meestal milder zijn dan in veel andere winterbestemmingen, met alleen in het noorden temperaturen onder nul. Het is ook een geweldige plek om te bezoeken in deze tijd van het jaar dankzij de vele kerstmarkten en feestelijke evenementen, die u zullen helpen om in de juiste stemming te komen voor de kerst. Veel van de grote steden staan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, waardoor ze in deze tijd van het jaar nog mooier zijn dankzij de vallende sneeuw, die ze in winterwonderlandschappen verandert!

Conclusie

Er zijn een heleboel plaatsen die een geweldig winters uitstapje zijn, maar voor degenen die niet tegen de kou kunnen, zijn er een paar geweldige opties. Zwitserland is een goede optie voor diegenen die niet van de kou houden. Italië is ook een goede optie omdat het milder is dan je zou verwachten. Nederland is een goede optie omdat het er zelden super koud wordt. Oostenrijk is ook een goede optie omdat het milder is dan andere plaatsen. En tot slot is Duitsland een uitstekende optie omdat het er zelden super koud wordt.