Home Creatief 5x Technieken om tijd te besparen in de keuken die echt werken.

5x Technieken om tijd te besparen in de keuken die echt werken.

Heb je je ooit afgevraagd hoe een drukke moeder (of vader) de tijd kan vinden om echte, voedzame maaltijden te maken? Sta je uren in de keuken te koken voor je gezin? Heb je kasten vol met eten dat je nog moet bereiden? Herken je jezelf in een van de volgende punten? Om tijd te besparen in de keuken en een paar keukenhacks toe te passen, zul je creatief moeten worden met je maaltijdplanning.

De meest efficiƫnte manier vinden om dingen te bereiken is waarschijnlijk iets wat je al geleerd hebt. Elk moment telt! Bij Daily Catchers, richten we ons op efficiƫntie. We gebruiken veel methoden in de keuken om tijd te besparen. Hier zijn enkele van onze favoriete tijdbesparende kooktechnieken die we hebben samengesteld om je te helpen.

Houdt u van frietjes, gebakken aardappelen of aardappelpuree? Het maakt niet uit hoe u uw aardappelen wilt, deze tip is nuttig. Leg aardappelblokjes of -snippers voor het koken in een kom met koud water. Dit voorkomt dat ze bruinzwart worden doordat het zetmeel vrijkomt en oxideert.

Je hoeft je niet te haasten om ze te koken, want de aardappelen zullen wit blijven tot je klaar bent. Je kunt het rijpingsproces van een avocado versnellen door hem in een papieren zak te doen. Dit kan even duren, maar de magie zal zijn werk doen. Onrijpe vruchten zoals bananen en perziken kun je zachter en romiger maken door ze in een papieren zak te doen en het geconcentreerde ethyleengas zijn werk te laten doen.

Het controleren van het peil van de bakolie voordat u begint is een van de beste methodes om ervoor te zorgen dat uw voedsel goed gaar wordt. Als u de olie niet voldoende voorverwarmt voordat u begint, zal de olie niet heet genoeg zijn om uw voedsel goed te koken. Ondanks ons instinct kunnen we niet controleren of de olie heet genoeg is. Hoe controleert u of de olie klaar is om te frituren?

Dat is heel eenvoudig: haal een houten lepel door de olie in de pan. Als de olie rond de lepel begint te koken, is het klaar om te frituren. U kunt ook gemakkelijk knoflook pellen. Het proces begint met het verwijderen van alle knoflookteentjes uit de bol. Gebruik vervolgens een koksmes om zachtjes op elk knoflookteentje te tikken. Het velletje gaat er gewoon af en u bent klaar om te beginnen!