Home Dieren 8 redenen waarom van een paard te houden

8 redenen waarom van een paard te houden

1 Ze geven je een gevoel van vrijheid omdat ze je overal heen kunnen brengen waar je maar wilt.

Paarden zijn verbazingwekkende wezens omdat ze je overal kunnen brengen waar je maar heen wilt. Ze kunnen je naar plaatsen brengen waar zelfs de meest extreme mountainbikers nooit zouden kunnen komen; en ze kunnen er veel sneller komen dan een auto of vrachtwagen ooit zou kunnen hopen. Dit is waarom paarden zoveel meer zijn dan huisdieren; ze zijn een manier van leven!

2: Ze zijn zo interessant en uniek.

Paarden zijn unieke wezens. Ze hebben veel verschillende eigenschappen die hen onderscheiden van andere dieren. Zo zijn paarden intelligent en hebben ze complexe persoonlijkheden. Ze kunnen verlegen of juist extravert zijn, blij of verdrietig – net als mensen! Ze zijn er ook in alle soorten en maten: er zijn paarden met lange manen en staarten (we noemen ze trekpaarden), er zijn kortharige pony’s (voor kinderen), er zijn er die er door hun manen uitzien als kleine leeuwen… de lijst gaat maar door! Als je een paard voor de eerste keer ontmoet, wat zal hem doen opvallen? Zijn kleur? Tekeningen? Persoonlijkheid?

3 Je kunt er een lenen van je vrienden of buren.

Je kunt een paard lenen van je vrienden of buren.

Als je geen paard hebt, kun je er misschien een lenen van iemand die er wel een heeft. De makkelijkste manier om een leenmogelijkheid te vinden is door lid te worden van een ruiterclub in jouw omgeving die paarden beschikbaar heeft om te rijden. Je kunt ook kijken bij plaatselijke stallen, boerderijen en maneges (zoals die van 4-H).

4: Het is ongelooflijk belonend als een paard je genoeg vertrouwt om je erop te laten rijden.

Je bent niet zomaar een paard, je bent een partner. Een vriend. Je leert elkaar kennen en vertrouwen door de tijd die je samen doorbrengt en de ervaringen die je samen opdoet. Als een paard je genoeg vertrouwt om je het te laten berijden, dan voelt dat als een onmetelijke prestatie.

Het is zo lonend wanneer je paard affectie voor je toont! Ze zullen neuzen of tegen je been wrijven alsof ze aandacht en affectie vragen van hun menselijke vrienden. Ze willen in de buurt zijn van mensen die om hen geven, en daarom houden ze ervan om lange buitenritten te maken met hun eigenaars!

5: Spelen met paarden kan heel leuk en spannend zijn.

  • Spelen met paarden kan heel leuk en opwindend zijn
  • Paardrijden is leuk!
  • Spelen met paarden is een goede manier om tijd door te brengen met vrienden
  • Spelen met paarden is een goede manier om tijd door te brengen met familie
  • Spelen met paarden is een goede manier om tijd door te brengen met kinderen

6 Sommige mensen rijden alleen op hun paard, terwijl anderen de neiging hebben om veel te doen aan het verzorgen, schoonmaken en verzorgen van hun paard.

Nu weet je de basis van het bezitten van een paard; het is tijd om uit te stappen en te rijden!

Je kunt beide doen. Je kunt alleen of met vrienden op je paard rijden, en je kunt je paard ook alleen of met vrienden verzorgen, poetsen en poetsen.

Bijvoorbeeld: de ene persoon houdt ervan om zijn of haar paard te verzorgen door het elke dag 30 minuten te borstelen, terwijl een andere persoon misschien liever meer tijd besteedt aan paardrijden dan aan het verzorgen van hun dier.

7: Paarden zijn heel zachtaardige en vriendelijke dieren die je nooit pijn zullen doen, tenzij ze ergens bang voor zijn.

Paarden zijn zeer zachtaardige en vriendelijke dieren die je nooit pijn zullen doen, tenzij ze ergens bang voor zijn. Paarden kunnen bang, boos, hongerig of moe zijn, maar ze voelen geen woede of razernij zoals wij mensen dat doen. Dus als een paard naar je trapt, probeert hij je niet opzettelijk pijn te doen; hij is gewoon bang voor iets in zijn omgeving en reageert daarop.

8 Een mens moet van een paard houden omdat het zo schattig is!

Alle paardenliefhebbers zijn het erover eens dat de reden om van een paard te houden is dat het zo schattig is! Paarden zijn heel zachtaardig en vriendelijk. Ze kunnen speels of lief zijn, afhankelijk van je stemming. Als ze je zien aankomen, rennen ze naar je toe om je te begroeten met hun zachte neuzen en warme adem. Als je ze knuffelt, kunnen ze als antwoord tegen je aan kruipen! Paarden zijn ook slim! Sommige paarden kunnen leren hoe ze deuren en ramen kunnen openen als er voedsel in zit, wat echt indrukwekkend is als je bedenkt dat hun lange lichamen geen armen of handen hebben zoals mensen!

Paarden hebben ook zeer slimme hersenen: ze begrijpen wanneer we boos op hen zijn omdat we tegen hen schoppen of schreeuwen; ze weten wanneer iemand per ongeluk gewond raakt (zoals na een val van zijn achterpoten) en zullen niets anders doen totdat iedereen zich weer beter voelt; als er gevaar in de buurt is zoals slangen die in schuren komen waar mensen elke dag zonder mankeren gewoon 24/7 het hele jaar door 365 dagen per jaar voor altijd werken – dan betekent dat dat er misschien iets mis is met onze relatie met elkaar? En tenslotte, maar daarom niet minder belangrijk, omdat ze zo’n groot hoofd hebben op die harige gezichten en zo groot zijn met hun voorpoten hoog boven de grond… is het logisch dat paarden hun eigen speciale voederbak nodig hebben in plaats van die te delen met ons mensen, omdat we ook niet willen dat iemand anders mijn eten opeet; misschien moet je de volgende keer eerst eens vriendelijk vragen voordat je iets van iemand anders afpakt zonder eerst toestemming te vragen – op die manier krijgt iedereen ook fatsoenlijk te eten!”