Home Huis en Tuin 8 tips om de hitte uit uw huis te houden

8 tips om de hitte uit uw huis te houden

8 tips om de hitte uit uw huis te houden

Wanneer de temperatuur buiten daalt, kan het binnen in uw huis nog kouder aanvoelen. De warmte binnenshuis maakt ongeveer 20 procent uit van uw energiekosten. De verwarming laag houden en uw energierekening hoog, is essentieel als het erom gaat uw huis het hele jaar door comfortabel te houden. En met de stijgende energiekosten en de bezorgdheid over de opwarming van de aarde is er nog nooit zo’n goed moment geweest om groen te gaan denken. Om u te helpen de temperatuur binnenshuis aangenaam te houden en tegelijk uw energierekening te verlagen, hebben we enkele gemakkelijk te volgen tips opgesteld over hoe u deze winter de warmte uit uw huis kunt houden. Lees verder voor acht manieren om dit seizoen geld te besparen op verwarmingskosten…

Lighten up your home

Als u net als de meeste huiseigenaren bent, hebt u waarschijnlijk een paar kamers in uw huis die weinig of geen zonlicht krijgen, wat betekent dat ze het koudst zijn. Als u uw binnentemperatuur op een constant niveau wilt houden, kunt u overwegen om wat licht in huis te brengen. U kunt dit doen door een aantal dakramen te installeren of meer ramen te plaatsen. Dit helpt niet alleen om de temperatuur in huis constant te houden, maar het verlaagt ook uw energiekosten doordat u minder elektriciteit nodig hebt voor de verlichting. Als u geen budget heeft voor nieuwe ramen of dakramen, kunt u overwegen om dikkere gordijnen te gebruiken en overdag de lichten uit te doen, zodat het zonlicht uw huis kan verwarmen. Een andere optie is het gebruik van lichtreflecterende materialen, zoals verf of behang, om licht in donkere kamers te laten stuiteren.

Controleer uw ramen.

Als u oude, tochtige ramen in uw huis heeft, zijn ze niet alleen onaantrekkelijk, ze zijn ook ongelooflijk inefficiënt. Als u een aanzienlijke temperatuurdaling tussen uw binnen- en buitenklimaat opmerkt, kan het tijd zijn om uw oude ramen te vervangen door energie-efficiënte exemplaren. Hoewel u waarschijnlijk wat geld kwijt zult zijn aan het vervangen van uw ramen, zult u op de lange termijn veel meer besparen. Nieuwere ramen worden geleverd met een breed scala aan energie-efficiënte functies, waaronder low-E coatings, Argon gas vullingen, en speciale weer strippen. En als u investeert in ramen van hoge kwaliteit, kunt u de kosten misschien zelfs aftrekken van uw belasting. Dus als u overweegt uw ramen te laten upgraden, is dit misschien het perfecte moment.

Installeer een programmeerbare thermostaat.

Voor de meesten van ons is het regelen van de binnentemperatuur een tweede natuur geworden. Maar wist u dat het aanhouden van dezelfde temperatuur ondanks de temperatuurschommelingen uw energie-uitgaven kan verhogen? Door uw thermostaat aan te passen aan de veranderingen buiten, kunt u uw binnentemperatuur constant houden zonder dat het u meer geld kost. Bovendien kunt u met een programmeerbare thermostaat elk jaar tot 12% op uw energierekening besparen. Om dit te doen, stelt u gewoon uw thermostaat zo in dat de temperatuur stijgt wanneer u weg bent en daalt wanneer u thuis bent. En als u nog meer controle wilt over uw binnenklimaat, kunt u overwegen een slimme thermostaat te installeren die u kunt bedienen met uw smartphone.

Ga van vloerbedekking naar vloerbedekking.

Het type vloerbedekking dat u kiest, heeft een reële impact op uw verwarmingskosten. Een dik tapijt kan u bijvoorbeeld honderden euro’s meer kosten dan andere vloerbedekkingsmaterialen. Als u de temperatuur binnenshuis constant wilt houden, kunt u overwegen om uw tapijt te vervangen door hardhout, tegels of zelfs linoleum. Deze materialen zijn efficiënter in het reguleren van de binnentemperatuur, wat betekent dat u de verwarming minder vaak aan hoeft te zetten. En als u erover denkt om uw tapijt te vervangen door hardhout, kunt u de kosten misschien aftrekken van uw belasting. Misschien komt u zelfs in aanmerking voor een korting van uw energiebedrijf, dus houd uw ogen open.

Zet de verwarming ’s nachts aan.

Als u de verwarming alleen overdag aanzet, geeft u waarschijnlijk veel geld uit om uw huis comfortabel te houden. Om uw energierekeningen te verlagen, kunt u overwegen om de verwarming ’s nachts aan te zetten. Zo blijft uw binnentemperatuur constant, zelfs overdag wanneer het het koudst is. Bovendien zal uw huis lekker warm zijn wanneer u thuiskomt van uw werk, waardoor het gemakkelijker is om er te gaan wonen. Als u uw verwarmingssysteem ’s nachts wilt inschakelen, moet u investeren in een infrarood- of dual-fuel-systeem. Deze zijn ontworpen om uw huis langzaam te verwarmen, waarbij elektriciteit wordt gebruikt wanneer dat het goedkoopst is, en gas wanneer dat het goedkoopst is.

Dicht lekken af en isoleer waar het belangrijk is.

Om uw binnentemperatuur constant te houden en uw energierekeningen laag, moet u lekken dichten en zeker meer isolatie aanbrengen. Dit beschermt u niet alleen tegen ongedierte en de elementen, maar houdt uw huis ook warmer, zodat u de verwarming minder vaak hoeft aan te zetten. Voor ramen kunt u isolatie aanbrengen door verduisteringsgordijnen te plaatsen of door een verduisteringsgordijn achter uw bestaande gordijnen te plaatsen om warmteverlies te beperken. Voor muren en plafonds kunt u meer isolatie aanbrengen, wat vrij eenvoudig en goedkoop is om te doen.

Koop een milieuvriendelijke verwarming.

Als u van plan bent om een verwarmingsbron binnenshuis te gebruiken om uw huis deze winter comfortabel te houden, wilt u er zeker van zijn dat deze milieuvriendelijk is. Olie- en propaanverwarmers voor binnen zijn milieuvriendelijke opties, maar ze vereisen ventilatie. Als u het warm wilt hebben zonder dat dit ten koste gaat van de luchtkwaliteit, kunt u een elektrische kachel overwegen. Deze zijn gemakkelijk in het gebruik en kunnen worden aangepast aan uw temperatuurbehoeften binnenshuis. Houd er rekening mee dat sommige elektrische kachels milieuvriendelijker zijn dan andere, dus lees de kleine lettertjes voordat u tot aanschaf overgaat. Als u jonge kinderen hebt die het risico lopen elektrische verwarmingselementen aan te raken, kunt u beter een veiligere, maar minder milieuvriendelijke, optie kiezen.

Conclusie.

De warmte buiten houden tijdens de winter is essentieel als u een constante binnentemperatuur wilt behouden. Gelukkig is dat niet moeilijk als u de tips in dit artikel volgt. Van het installeren van meer ramen tot het veranderen van uw vloerbedekking en het toevoegen van extra isolatie, deze tips zullen u helpen om uw huis op een comfortabele temperatuur te houden en tegelijkertijd geld te besparen op uw energierekening. Dus als het winter wordt, kunnen u en uw gezin van het seizoen genieten zonder het te koud te hebben of te veel geld uit te geven. En het beste van alles is dat deze tips milieuvriendelijk zijn, dus uw huis zal mooi en groen zijn.