Home Home 9 dingen die je nooit schoonmaakt, maar je eigenlijk écht moet doen

9 dingen die je nooit schoonmaakt, maar je eigenlijk écht moet doen

Soms kan het lijken alsof je hele huis brandschoon is, maar er zijn altijd plekken die overgeslagen worden in de schoonmaakroutine. Vaak worden alleen de meest zichtbare oppervlakken en ruimtes schoongemaakt, terwijl er nog veel meer plekken in huis zijn die eigenlijk ook grondig schoongemaakt moeten worden. Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze vergeten plekken en ze regelmatig mee te nemen in je schoonmaakroutine.

Het niet schoonmaken van deze plekken kan leiden tot ophoping van bacteriën en vuil, wat kan leiden tot een ongezonde leefomgeving. Het is bijvoorbeeld belangrijk om regelmatig de afstandsbedieningen te reinigen, omdat deze vaak in contact komen met handen en mogelijk bacteriën bevatten. Ook lichtschakelaars worden vaak vergeten, terwijl deze net als afstandsbedieningen vaak aangeraakt worden en daarom vatbaar zijn voor ophoping van bacteriën.

1) Afstandsbedieningen
Afstandsbedieningen zijn een van de meest aangeraakte items in huis, maar worden vaak vergeten bij het schoonmaken. Gebruik een doekje met wat desinfecterende spray om ze regelmatig schoon te maken.

2) Lichtschakelaars
– Net als afstandsbedieningen worden lichtschakelaars vaak aangeraakt, maar zelden schoongemaakt. Maak ze regelmatig schoon met een doekje en desinfecterende spray.

Bekijk de volgende 7 items die je waarschijnlijk nooit schoonmaakt op de volgende pagina. Nummer 6 heb je waarschijnlijk nog nooit schoongemaakt.play-sharp-fill