Home Home 9 dingen die je nooit schoonmaakt, maar je eigenlijk écht moet doen

9 dingen die je nooit schoonmaakt, maar je eigenlijk écht moet doen

3) Keukenkastjes
De binnenkant van keukenkastjes worden vaak vergeten bij het schoonmaken. Maak ze eens per jaar leeg en maak de binnenkant schoon met een sopje.

4) Matrassen
Matrassen kunnen een broedplaats zijn voor bacteriën en huisstofmijt. Stofzuig ze regelmatig en laat ze af en toe in de zon luchten.

5) Wasmachine
De wasmachine zelf heeft ook onderhoud nodig. Draai af en toe een lege was op hoge temperatuur met een scheutje azijn om vieze geurtjes en schimmel te voorkomen.

6) Kranen
Kranen worden dagelijks gebruikt, maar zelden schoongemaakt. Gebruik een doekje met wat allesreiniger om ze regelmatig schoon te maken.

7) Telefoon
Net als afstandsbedieningen en lichtschakelaars is ook je telefoon een bron van bacteriën. Maak hem regelmatig schoon met een doekje en desinfecterende spray.

8) Deuren
Deuren worden vaak overgeslagen bij het schoonmaken, maar kunnen ook behoorlijk vies worden. Maak ze regelmatig schoon met een doekje en allesreiniger.

9) Tandenborstelhouder
De houder waarin je tandenborstels staan, kan een broedplaats zijn voor bacteriën. Maak hem regelmatig schoon met een doekje en desinfecterende spray.

Door deze 9 dingen regelmatig schoon te maken, zorg je voor een schoner en gezonder huis. Vergeet dus niet om ze op te nemen in je schoonmaakroutine!