Home Home Deze middeltjes werken super goed tegen bladluis

Deze middeltjes werken super goed tegen bladluis

Staan eindelijk je plantjes mooi in bloei, zitten ze helemaal onder de zwarte en groene beestjes. Bladluizen. Van de een op de andere dag zitten ze overal op je planten, maar hoe kom je er weer vanaf? Bladluizen zijn vervelend voor je planten, ze eten alle nieuwe bladeren op. Extra vervelend is dat ze symbiotisch samenwerken met mieren. De mieren bieden de bladluizen bescherming terwijl ze mogen snoepen van het zoete honingdauw dat de bladluis afscheidt. Hierdoor heb je last van de luizen én mieren. Je kunt een aantal huis-, tuin- en keukenmiddeltjes gebruiken om de beestjes je tuin uit te jagen.

Uien

Bladluizen zijn dol op verse nieuwe blaadjes, maar er zijn ook planten die ze liever overslaan. Planten die sterk ruiken vinden ze maar niets. Dit is waar de ui je kan helpen. Je kunt een ui op twee manieren gebruiken om de bladluizen te verjagen. Je kunt een stuk gesneden ui in je potgrond bij je plantje steken. Dit werkt alleen als het een kleiner plantje is dat laag bij de grond zit. Heb je last van bladluizen in grotere planten of zelfs bomen, dan kun je ook de ui een halve dag laten weken in water en dit daarna met een plantenspuit op je bladeren sproeien.

Water

Bladluizen kunnen niet zo goed tegen water. Een paar regenbuien en je bent zo weer van de insecten af. Als je binnenplanten last hebben van de beestjes, kun je ook je planten een aantal dagen sproeien met de plantensproeier, of zo van de insecten af te komen. Lees snel verder welke andere middeltjes goed werken tegen bladluis.play-sharp-fill