Home Weetjes Dit is hoe Coca Cola gemaakt wordt

Dit is hoe Coca Cola gemaakt wordt

Het begon allemaal in 1886 toen Dr. John S. Pemberton Coca-Cola uitvond als alternatief voor alcoholische dranken en morfineverslaving. In het begin verkocht hij het in soda fonteinen in Atlanta, Georgia. De naam “Coca-Cola” werd veranderd in “Coke” in 1891 toen Asa Candler het bedrijf kocht voor $2.300.

De eerste versie van Coca-Cola bevatte cocaïne, dat later uit het recept werd verwijderd vanwege de verslavende eigenschappen. Het huidige recept bevat slechts vijf ingrediënten: koolzuurhoudend water, maïssiroop met een hoog fructosegehalte, natuurlijke smaakstoffen, fosforzuur en cafeïne (maar slechts 4 mg per blikje van 12 oz).

Coca-Cola. De naam alleen al is genoeg om te watertanden, en de smaak geeft je het gevoel dat je geluk aan het drinken bent. We weten allemaal dat het geheime recept een streng bewaakt handelsgeheim is, maar wat als we je vertellen dat we weten wat er in zit? (En nee, het is geen cocaïne.)

Het echte geheim is dat Coca-Cola bestaat uit vier simpele ingrediënten: water, suiker, karamel kleurstof, en cafeïne. Dat is alles! En elk van deze ingrediënten is te vinden in andere producten die je waarschijnlijk nu al in je keuken of voorraadkast hebt staan.

Dus waarom houden we zo van Coca-Cola? Omdat het lekker en verfrissend is, en omdat we, als we het drinken, het gevoel hebben dat we verbonden zijn met de wereld om ons heen. En laten we eerlijk zijn: wie wil zich niet verbonden voelen met zijn medemens?