Home Gezondheid Een alcoholkater kan worden bestreden met vijf strategieën.

Een alcoholkater kan worden bestreden met vijf strategieën.

Eindelijk kunnen we weer feesten! Maar dat betekent ook… hangen. Hoe voorkom je zo’n kater na een geweldige avond (en nacht) feesten? Je wilt niet de volgende ochtend bedlegerig zijn na een geweldige avond (en nacht) feesten. Met dit advies kun je een kater voorkomen en de volgende ochtend fris wakker worden.

Drunk woman, hangover

Drunk woman, hangover[/caption]

Hier is wat goed advies: Probeer zo lang mogelijk te slapen, want je lichaam herstelt sneller terwijl je slaapt. Uw lichaam herstelt zich sneller terwijl u slaapt. Hoe langer u slaapt, des te groter is de kans dat u hoofdpijn en maagkwalen vermijdt. Het is ook belangrijk om de ochtend na een goede nachtrust een goed ontbijt te eten. Misschien heb je op dat moment geen zin om te eten, maar het is wel belangrijk om het te doen! Is een omelet de ultieme remedie tegen een kater?

Neem voor je te dronken wordt een ibuprofen om de ontsteking die alcohol veroorzaakt te verminderen. Neem vooraf een ibuprofen als u hoofdpijn voelt opkomen en het erg pijnlijk is. Vermijd ten allen tijde paracetamol, omdat het uw lever en nieren beschadigt als het samen met alcohol wordt ingenomen. Dit geneesmiddel vermindert de ontsteking.