Home Weetjes Geld besparen op autoverzekeringen? Ja, dat kan op deze manier

Geld besparen op autoverzekeringen? Ja, dat kan op deze manier

De eerste tip die je kunt gebruiken om geld te besparen op autoverzekeringen is om met een eigen verzekeringsadviseur te spreken. Deze adviseurs hebben meestal de beste deals en kunnen je helpen bij het vinden van de goedkoopste en meeste effectieve autoverzekering.

De tweede tip is om eens niet naar het grootste bedrijf te gaan voor je verzekering. Het grootste bedrijf hoeft niet per se de goedkoopste te zijn (het kan best wel eens andersom zijn) en dus is het misschien beter om naar een kleinere bedrijven te gaan.

Een derde tip is om altijd te kijken of er nieuwe aanbiedingen online staan voordat je je verzekering afsluit. Vooral op internet zijn er veel

Autoverzekeringen zijn duur, maar je kunt er wel wat geld besparen. Hieronder vind je een paar tips om te besparen op je autoverzekering:

1. Verzeker je auto met een hogere WA-verzekering dan gebruikelijk. Meestal is de WA-dekking van de verzekeraar standaard verzekerd voor ongeveer €20.000,-. Als je echter kiest voor een hogere dekking (bijvoorbeeld €25.000), bespaar je al gauw €250,- per jaar op je premie.

2. Kom niet overhaast tot een keuze! Er zijn genoeg vergelijkers die helpen bij het vinden van de beste autoverzekering voor jouw situatie en wensen, dus maak daar gebruik van! Je kunt hierdoor gemiddeld zo’n 20% extra besparen op de autoverzekering.

1. Vergelijk autoverzekeringen

Vergelijk meerdere verzekeraars en stel een lijstje met de beste opties samen. Hierbij kun je de premies op elkaar afwegen, maar ook de andere voorwaarden die jou interesseren. Denk aan extra bescherming voor je auto of het aantal jaren dat je premie vastzit.

2. Kies voor een nieuw model

Het is niet alleen leuk om te kiezen voor een nieuw model, maar het kan ook geld besparen! De premie van een nieuwe auto is vaak lager dan die van een tweedehands model, waardoor het netto bedrag wat je betaalt per maand lager ligt. Let wel op dat dit alleen geldt als je verzekering kiest voor het laagste tarief dat ze bieden, want dan vinden ze het minder interessant en verlagen ze de premie.

1. Controleer de dekking van je autoverzekering

Een tweedehands auto is vaak goedkoper in aanschaf dan een nieuwe auto, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je meer premie betaalt. Om te kijken of het voor jou interessant is om een tweedehands auto te kopen, controleer je best welke dekking je autoverzekering biedt. Bij veel verzekeraars is de dekking in een tweedehands auto beperkt tot een bepaald bedrag of tot bepaalde schadevormen. Als er bijvoorbeeld geen schadevergoeding wordt uitgekeerd als je slachtoffer wordt van diefstal, kan het zo zijn dat je toch meer premie moet betalen omdat je nu een andere bandwijdte hebt.

2. Ga na of je voorwaarden nog steeds op jouw situatie van toepassing zijn

1. Kies een goede verzekeringsmaatschappij

2. Kies voor een autoverzekering met een zogenaamde “all risk” dekking

3. Vergelijk de polisvoorwaarden

4. Let op het aantal schades en let op het aantal jaren dat je als bestuurder rijdt

5. Kies voor een autoverzekering met behoud van dekking als je onder andere in het buitenland rijdt, of als je in het buitenland verblijft