Home Weetjes Het is weer die tijd van het jaar: het peperseizoen (en dit zijn de heetste!)

Het is weer die tijd van het jaar: het peperseizoen (en dit zijn de heetste!)

Het is weer die tijd van het jaar: het peperseizoen!

We weten wat je denkt, maar er zijn zoveel verschillende soorten paprika’s, hoe kies ik welke ik wil kweken? Nou, wij zijn hier om te helpen. We hebben een lijst samengesteld van de top 10 heetste pepers ter wereld. Je kunt deze lijst als leidraad gebruiken om te beslissen welke pepers je dit jaar in je tuin wilt kweken.

Serieus heet: Dit zijn het soort pepers waarbij je om je moeder gaat schreeuwen en naar water gaat rennen. Als je op zoek bent naar iets dat je leven (letterlijk) pit geeft, zijn dit de hete pepers voor jou.

Een beetje pittig: Niet zo pittig als echt hete pepers, maar nog steeds behoorlijk pittig. Als je iets wilt met een kick, maar niet te veel pit, moet je deze zeker in je lijstje hebben.

Niet zo scherp: Net genoeg pit om wat smaak te geven zonder dat je tranen van pijn huilt of vreest voor je leven – deze zijn geweldig als je gewoon een beetje extra wilt zonder te worden overweldigd door hitte.

Wie houdt er niet van een goede pittige snack?

Maar wat als je een beetje meer wilt dan alleen de hitte in je mond?

Hier zijn de top 10 heetste pepers ter wereld, gerangschikt van “serieus heet” tot “niet zo veel.”

1. Carolina Reaper: Deze peper is zo heet als het maar kan. Hij meet 1.569.300 SHU (Scoville Heat Units), dat is meer dan twee keer zo heet als een jalapeño (400-2.500 SHU). De Carolina Reaper is ontwikkeld door Ed Currie van PuckerButt Pepper Company in South Carolina.

2. Scotch Bonnet: Deze peper meet 350.000 tot 577.000 SHU op de Scoville schaal, wat hem ongeveer vier keer heter maakt dan een jalapeño peper. Hij komt uit Jamaica en staat ook bekend als Red Savina Habanero vanwege zijn rode kleur en habanero smaakprofiel.

3. Habanero: Als je iets echt pittigs wilt zonder enige verbranding (of als je gewoon iets wilt dat echt smaakvol is), probeer dan deze peper! Hij is goed voor 100.000 tot 350.000 SHU

Er zijn hete pepers, en dan is er de wereld van de peperhitte.

Als je een peperliefhebber bent, hebben we de lijst voor je. Hier zijn tien van de heetste pepers in de wereld:

10. Big Jim – Deze peper is zo heet dat hij door sommigen niet eens als een “peper” wordt beschouwd – het is meer een chili. Hij komt uit New Mexico en staat bekend om zijn unieke geur (hij ruikt naar bubblegum).

9. Bhut Jolokia (spook peper) – De spook peper is zo heet dat het eigenlijk hallucinaties kan veroorzaken als je er genoeg van eet. Zijn naam komt van zijn witte kleur en spookachtige uiterlijk wanneer hij gedroogd is. De spook peper werd voor het eerst gekweekt in India, maar is sindsdien geëxporteerd over de hele wereld.

8. Carolina Reaper – Dit is een van de heetste pepers ter wereld – zo heet dat hij van de meeste wedstrijden wordt geweerd! Hij is genoemd naar de maker ervan, Ed Currie van de Puckerbutt Pepper Company (NC). Als je op zoek bent naar iets echt pittigs, dan is dit je keuze!

We weten allemaal dat een beetje pit een lange weg kan gaan als het op ons eten aankomt. Maar hoe pittig ben jij? Hou je van pittig, of heb je het liever wat milder? We hebben een aantal van de heetste pepers ter wereld op een rijtje gezet om je te helpen erachter te komen waar jij in het spectrum valt.

Van superheet tot gewoon een beetje pittig, hier zijn tien pepers die je smaakpapillen op hol zullen doen slaan!

Nog niet zo lang geleden, was een peper gewoon een peper. Maar tegenwoordig hebben we pepers voor elke smaak en elk warmteniveau.

Hier is onze top 10 van de heetste pepers ter wereld:

1. De Bhut Jolokia (spook peper)

2. De rode Savina Habanero

3. De 7 Pot Barakpore

4. De Scotch Bonnet

5. De Trinidad Schorpioen Butch T De Trinidad Schorpioen Butch T 5 6 7 8 9 10 De Trinidad Moruga Schorpioen