Home Gezondheid Tips om uw allergieën te verlichten en u minder benauwd te voelen

Tips om uw allergieën te verlichten en u minder benauwd te voelen

Lijdt u aan allergieën? Zo ja, dan ben je niet de enige. Allergieën zijn de belangrijkste oorzaak van school- en werkverzuim in de Verenigde Staten. Maar dat betekent niet dat je eronder moet lijden! Wij hebben enkele goede tips om je allergieën te verlichten en je minder benauwd te voelen.

1. Geef jezelf een gezichtsbehandeling. De beste manier om met een allergieaanval om te gaan is om deze te behandelen zodra je symptomen opmerkt. Dat betekent dat het krijgen van wat rust, het drinken van veel water, en het behandelen van zich met een goede ouderwetse gezichtsbehandeling. Dit zal helpen om die gezwollen ogen en rode wangen op te ruimen die je er moe uit laten zien, zelfs als je dat niet bent!

2. Neem wat tijd voor jezelf. Het is belangrijk om voor jezelf te zorgen tijdens het allergieseizoen (en het hele jaar door). Dat betekent tijd nemen om met vrienden of familieleden te ontspannen en tot rust te komen die kunnen helpen uw geesten opheffen evenals rond het huis helpen zodat de allergieën u niet houden van het doen van wat gedaan moet worden elke enige dag – met inbegrip van het gaan buiten!

3. Probeer natuurlijke remedies zoals eucalyptusolie of kamillethee in plaats van vrij verkrijgbare medicijnen zoals antihistaminica die je symptomen na verloop van tijd kunnen verergeren door slaperigheid of een droge mond/thro te veroorzaken.

Als je bent zoals wij, heb je waarschijnlijk al een tijdje te maken met seizoensgebonden allergieën. Je kent de symptomen: jeukende ogen, niezen, loopneus… en benauwdheid!

En terwijl er geen wondermiddel voor allergieën is, hebben wij sommige tips die kunnen helpen uw symptomen verlichten en uw allergieën minder van een last maken.

1. Ga uit het huis. Als u binnen bent geweest de hele dag of niet een gang buiten wegens de stuifmeeltelling hebt kunnen nemen, krijg u uit het huis en in wat verse lucht! Ook al is het maar voor een paar minuten, naar buiten gaan helpt om je benauwdheid te verlichten.

2. Neem een antihistaminicum. Als je geen andere opties hebt om je symptomen te behandelen (zoals Benedryl), is een antihistaminicum een manier om je benauwdheid en andere allergiesymptomen te verlichten zonder dat je hoeft te wachten tot ze vanzelf overgaan. Zorg er wel voor dat je niet te veel in één keer neemt; het kan slaperigheid en andere onaangename bijwerkingen veroorzaken als je het in hoge doses neemt!

3. Afkoelen! Een koud kompres kan echt helpen om sinuspijn te verlichten door gezwollen weefsels in uw neus af te koelen – en het zal heerlijk aanvoelen op die hete

De lente is hier, en wij weten dat één ding betekent: de allergieën gaan in volledige gang zijn. Maar maak je geen zorgen! We hebben je gedekt met een aantal tips om je dit seizoen minder benauwd te voelen.

1. Houd uw ramen gesloten, en gebruik een luchtzuiveraar als u ze niet gesloten kunt houden.

2. 2. Vergeet niet om uw AC-filter regelmatig schoon te maken – zo voorkomt u dat allergenen in de lucht van uw huis terechtkomen.

3. 3. Als u huisdieren heeft, geef ze dan één keer per week een bad om allergenen uit hun vacht te verwijderen, die in de lucht kunnen komen als ze hun wintervacht uittrekken.

Als u zoals me bent en aan allergieën lijdt, hebt u waarschijnlijk enkel over alles geprobeerd om de symptomen van uw seizoengebonden allergieën te verlichten. Maar hebt u natuurlijke remedies overwogen? Terwijl er overvloed van over-the-counter medicijnopties zijn, kunnen die duur zijn, en zij komen vaak met bijwerkingen. Laten we het dus hebben over enkele natuurlijke remedies om je seizoensgebonden allergieën te verlichten.

Het eerste wat je moet overwegen is wat je lichaam je eigenlijk probeert te vertellen als het reageert op allergenen. Je immuunsysteem gaat in overdrive wanneer het een allergeen detecteert, zoals pollen of huisstofmijt. Dit veroorzaakt ontstekingen in je lichaam, waardoor je al die bekende symptomen krijgt: verstopte neus, keelpijn, tranende ogen, piepende ademhaling en hoesten, enzovoort.

Het is belangrijk op te merken dat dit geen slechte dingen zijn – het is gewoon de manier van je lichaam om zich tegen schade te beschermen door de bron van wat het als een bedreiging beschouwt (het allergeen) aan te vallen. Dus als we onze symptomen op een natuurlijke manier willen verlichten, hebben we een manier nodig om dat afweersysteem te kalmeren!

En ik heb goed nieuws: Er zijn veel manieren waarop je dit kunt doen! Eén optie is het eten van voedsel dat rijk is aan vitamine C (zoals sinaasappels), wat

1. Drink meer water

2. Gebruik een luchtbevochtiger

3. Eet voedingsmiddelen die van nature antihistaminisch zijn, zoals bananen en appels

4. 4. Neem een douche met een netipot om uw sinussen te helpen reinigen en de druk op uw hoofd te verlichten

5. 5. Zet een doos tissues op je bureau zodat je ze bij de hand hebt als je ze nodig hebt